Skocz do zawartości

pokrowiec do manierki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ze swojej strony polecam czeski pokrowiec. Chyba, że chcesz zamówić sobie z Czech, bo z tego co mi wiadomo u nas nikt ich nie produkuje.

Napisano
a co powiecie o szarych pokrowcach z czeskich manierek, tylko ze one zamiast zapięc mają sznurki. nadawaloby sie do reco? po przerobieniu zapięcia oczywiscie.

pozdro
Napisano
Klaus- nie nadadzą się, bo trzeba doszywać filc i wtedy kijowo wygląda.

robo- nie mam wykrojów, szyję na manierce, na którą będzie założony...

sWa- zajrzyj na allegro...
Napisano
Hej!
Z tymi wiązanymi to raczej nic nie zrobisz :(, ale są też czeskie pokrowce zapinane na napy, te po drobnych przeróbkach się nadają.
Pzdr.
Napisano
Ciasno, bo ciasno ale wszedł na manierkę-stalową późnowojenną, muszę jeszcze zobaczyć na aluminiowej bo pamiętam że były jakieś problemy, jak będę znów miał możliwość to sprawdzę.
Napisano
Niedawno znajomy z grupy przerobił taki - Dodał na dole knopek z wykopu bodajże, pzyszyl ladne szlufki i uszyl paski na wzór swojego oryginału, na napach zrobił wzorek (nie idealny bo z małych nakłuc ale zawsze - po polakierowaniu wyglada ok) po czym calość nalożył na org manierke alminiowa i po dodaniu kubka wyglada bardzo fajnie, porównywalem z moim org pokrowcem w stanie prawie mint i jest tylko odrobine ciemniejszy - ale to chyba jest do przełknięcia ; )
Napisano
Zdjęcie które dodałem to czeski pokrowiec nałożony na oryginalną niemiecką manierkę. Paski są dorobione.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie