robo01 Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 WitamCzy któryś z kolegów może mi udostępnić wykrój/rysunek/pokrowca do niemieckiej manierkiz góry dziękujeRobert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 W jego konstrukcji nie ma jakiejś szczególnej filozofii, spokojnie mozna taki zrobić domowymi sposobami. Ja sobie taki zrobiłem >> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Ze swojej strony polecam czeski pokrowiec. Chyba, że chcesz zamówić sobie z Czech, bo z tego co mi wiadomo u nas nikt ich nie produkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 Stadler a nie masz wykroju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 a co powiecie o szarych pokrowcach z czeskich manierek, tylko ze one zamiast zapięc mają sznurki. nadawaloby sie do reco? po przerobieniu zapięcia oczywiscie.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Klaus- nie nadadzą się, bo trzeba doszywać filc i wtedy kijowo wygląda.robo- nie mam wykrojów, szyję na manierce, na którą będzie założony...sWa- zajrzyj na allegro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Hej!Z tymi wiązanymi to raczej nic nie zrobisz :(, ale są też czeskie pokrowce zapinane na napy, te po drobnych przeróbkach się nadają.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 A przypadkiem te czeskie pokrowce z napami nie są mniejsze niż niemieckie? Ja miałem taki i był za mały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Ciasno, bo ciasno ale wszedł na manierkę-stalową późnowojenną, muszę jeszcze zobaczyć na aluminiowej bo pamiętam że były jakieś problemy, jak będę znów miał możliwość to sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Niedawno znajomy z grupy przerobił taki - Dodał na dole knopek z wykopu bodajże, pzyszyl ladne szlufki i uszyl paski na wzór swojego oryginału, na napach zrobił wzorek (nie idealny bo z małych nakłuc ale zawsze - po polakierowaniu wyglada ok) po czym calość nalożył na org manierke alminiowa i po dodaniu kubka wyglada bardzo fajnie, porównywalem z moim org pokrowcem w stanie prawie mint i jest tylko odrobine ciemniejszy - ale to chyba jest do przełknięcia ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Zdjęcie które dodałem to czeski pokrowiec nałożony na oryginalną niemiecką manierkę. Paski są dorobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 taka czeska manierka, wybaczcie tragiczne zdjęcie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 szlufki sa na nitach, no i jest wiązana a czy zmiesci sie na niemiecką manierke to nie wiem pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.