Gość Napisano 27 Maj 2002 Napisano 27 Maj 2002 czesc. interesuje mnie, czy ktos kiedys szukal czegos w okolicach olsztyna, ogolnie na terenie prus wschodnich. bardzo bylbym rad, gdyby ktos mi potrafil okreslic dokladnie miejsca w okolicy gorowa ilaweckiego, moze moglby sie ktos podzielic jakimis faktami historycznymi dotyczacymi walk na tych terenach. bylbym w niebo wziety (pewnie nie tylko ja) gdyby ktos moglby podzielic sie skanami map czy informacjami odnosnie rozmieszczenia bunkrow itp. i z gory przepraszam za ton mojej wypowiedzi, chetnie bym sie podzielil jakimis informacjami ale ich po prostu nie mam. jak by ktos moglby mi pomoc to z gory dziekuje.moj numer gg to 1646642
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Drogi kolego W prusach wschodnich mieszka sobie kilka osob bardzo dobrze zorientowanych w systemie obronnym i obecnym stanie umocnien .Jednym z nich jest Wojtek Ruzewicz.Ajesli chodzi o polnocna czesc Prus Wschodnich po stronie Rosyjskiej to doskonale archiwum ma kolega Owsjanow.Napisz co cie interesuje i czym sie interesujesz.
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 dzieki za odpowiedz, interesuje mnie glownie 2 wojna swiatowa, dzialania niemcow na tytch terenach i poszukiwania militariow wszelakiej masci bedacych na wyposazeniu armii niemieckiej. konkretnie chodzi mi o strone polska, tereny olsztyna, lidzbarka warminsckiego, gorowa ilaweckiego. wiadomosci na temat trojkata lidzbarskiego i walk w tych rejonach, kiedy, gdzie, ile polegko, kto sie tlukl itp. :)nie posiadam jeszcze zadnej mapy z tamtego okresu, moze ktos ma jakis skan czy cos, ktorym moglby sie podzielic, zna jakies opowiesci i takie tam.z gory dzieki za odpowiedz i pomoc.
Gość Napisano 8 Czerwiec 2002 Napisano 8 Czerwiec 2002 bardzo fajnie że ktoś interesuje sie tym tematem , ostatnio wrócilem z udanej wyprawy w tamte strony , znam dośc dobrze tą okolice , górowa i nie tylko jest tam sporo fajnych mjejsc na pogrzebanie w ziemi jednak teren ten przetrzepany jest przez mjejscowych tubylców [ zarobkowo ], ale jset sporo zbieraczy którzy kopią tam od 15 lat to co tam lezy w ziemi to cuda . podaje ci moje namiary - milosz 0 - 89 761 31 96 ,mam troche materiałow a przede wszystkim orientuje sie gdzie można coś znaleźć . czekam i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.