Skocz do zawartości

Wady piszczałek.

watorresbo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wady wykrywaczy.
Każdy o swoim wykrywaczu praktycznie mówi same pochlebstwa proponuje jednak aby każdy z posiadaczy piszczałki napisał tylko o jej wadach względem poszukiwanych przedmiotów(militaria lub monetki).
pozdrawiam watorresbo
Napisano
Mam od roku Lone Stara firmy Bounty Hunter,to sonda trochę
oszukuje, musiałem przyklejać podłokietnik i lutować kabelki przy stykach do baterii.Mimo wszystkich problemów jestem z niego zadowolony.
Napisano
Moja (home made) to po 10-ciu minutach dopiero dobrze pracuje, tzn. mogę chodzić na maksymalnej czułości. No i jak zawilgotnieje, to głupieje zupełnie. Ale wystarczy wysuszyć.
Pozdrawiam
Napisano
moja (rutus) ma ten problem, że nie wykrywa monetek z 1,5 m :-)))))))))))))))))). A poważnie - nie do końca jestem zadowolony z funkcji pin point" (lokalizator), który czasem myli się o dobrych parę centymetrów - ale być może jeszcze tej funkcji do końca nie rozgryzłem - bo dopiero dwa razy z tą piszczałką byłem w lesie :-).
Pozdrawiam wszystkich
MILBAS
Napisano
witam

mam smętka i wadą jaką zauwazyłem jest wzbudzanie sie wykrywacza podczas szukania w terenie gdzie są takie małe krzaczki wynika to z tego że sonda zaczepia o te krzaczki. druga wadą jest tolerancja na wilgotność gleby podczas małej wilgotności nie wszystko znajduje a jak popada to w tym samym miejscu na tych samych ustawieniach wychodzą nowe rzeczy.

pozdrawiam
Napisano
Witam,
Wada Whitesa 6000 - wrażliwy na wilgoć i to cholernie ....jak się wymienia w czasie mgły baterie to potem przez 10 minut wyje jak głupi .....
PZDR PATRON
Napisano
Mój Explorer S" ma przycisk kasowania ustawień. Po dwóch godzinach kciuk boli jak djabli, ale widze że producent w nowym modelu już to zmienił. No i jeszcze wzbudzanie się po zahaczeniu sondu o patyki.
Napisano
pozdrawiam .mam własnoróbke pi"ivlf"bardzo mnie cieszy że firmowe detektory siadają przy zmianie wilgotności ,temp ,zmianie gruntu .Bo z tego co piszecie to takie sprzety nie są tego warte lepiej sobie zrobić samemu. koszt tego vlf wynosi 150zł oczywiście dwa tydodnie roboty i siedzenia przy tym osiągi są takie same jak firmowe cewka 30cm max sciągania 3M alu drabina chełm 1M monety zalerzy od20-30cm nie przepuści najmniejszej drobiny czasami wkurzycsięidzie bo sama rdza .pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie