jc1234 Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2007 Zna ktoś kod wg RAL na feldgrau ?Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 10 Styczeń 2007 Share Napisano 10 Styczeń 2007 Wszyscy w Polsce usrali" się na RAL 6006 bo wydaje im się że to dobry numer. Jedynego prawdziwego koloru nie da się ustalić, ponieważ odcieni było tyle ile producentów, ponadto kolor farby zależał od okresu wojny...Reasumując - ral6006 może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tisio Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Pytałem w trzech sklepach modelarskich w Lublinie i W ŻADNYM z nich sprzedawca nie potrafił mi pomóc w doborze farby na hełm feldgrau.W jednym pani wzięła figurki żołnierzy wermachtu i doczytała,że mogą być kolory Pactra A 76,Acryl 4726 lub Model Master 2014,ale ja do końca nie jestem pewny tych kolorów.Na forum doczytałem się,o humbrolu 111lub REVELL 66 MATT.Z tym,że to są malutkie opakowania.Ja kupiłem farbę RAL 6006 w mieszalni lakierów samochodowych.100 ml.+25 ml utwardzacza kosztowało mnie 11 zł-taniocha.Co prawda gostek na początek krzyknął mi 21 zł,ale jak zacząłem marudzić,że trochę za drogo,bo chciałem trochę zbić cenę okazało się,że może zrobić tańszą.I w ten sposób nie muszę się skrobać,że mi zabraknie farbki.Jeśliby ktoś był zainteresowany,to mogę dać adres mieszalni w Lublinie.tisio@vp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Humbrol to 111 lub 30 wymieszane z 31.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.