M_alice Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 Witam W mojej skromnej kolekcji znajduje się żelazko na duszę, jak sądzę z okresu międzywojennego. Z „chińskimi” wzorami na bokach. Pokryte jest nierówną, szpecąca, czarną patyną. Pierwotnie myślałem, że jest żeliwne ale nie jestem pewien. Bo spod patyny wyłania się powierzchnia w srebrno-szarym kolorze. Czy ktoś wie z czego może ono być wykonane i jak pozbyć się tej czarnej patyny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M_alice Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 Dodam jeszcze, że ta czarna patyna może być utworzona sztucznie. Potraktowana fosolem nie schodzi, ale staje się jakby gumowata". Po nieudanych próbach usunięcia patyny żelazko jest w srebrno/czarne łaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andczub Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 witam cilt bang w granulkach ci pomoże gorąca woda i mocz czyść i macz aż odejdzie pozdrawiam SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 Jak się da zdemontować drewno to po prostu wygotuj w wodzie z proszkiem do prania.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M_alice Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2007 WitamGotowanie odpada, rączka zamontowana na stałe.Andczub, usuwałeś cilitem podobną patynę?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.