WojtaSS Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 Witam, prosze o pomoc : W jaki spsosob mam usunac patyne na misieznym elemencie...??Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Polecam płyn do czyszczenia mosiądzu i miedzi Kiwi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtaSS Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 Wiesz moze gdzie go dostane.. .?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Grożny Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 Ja teraz testuje Argentum. Jak narazie efekty są pozytywne. Kiwi nie polecam-zamęczysz się, a efektu doczekasz się ale po jakim czasie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Ja swój kupiłem w Tesco. Nie narzekam. Przedmioty czyste" starczy przetrzeć szmatką, przedmioty grubo pokryte czarną patyną poszorować szczoteczką do zębów.Potem polerowanie i jak lustro.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taz Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Patyna to nie produkty korozji!!!Patyna jest pozadana bardzo i nie nalezy jej usuwac!!Co innego produkty korozji!Mozna uzyc winianu sodu potasu do usuniecia tych nalotow jak mniemam korozyjnych a nie patyny.PozdrawiamTaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 za Wikipedią:Korozja - ogólna nazwa procesów niszczących mikrostrukturę materiału, które prowadzą do jego rozpadu i są wywoływane wpływem środowiska, w którym dany materiał się znajduje.Korozja rozpoczyna się zwykle zmianami zaatakowanej powierzchni, a następnie postępuje w głąb, niszcząc substancje najbardziej podatne na korozję. Produkty korozji tworzą czasami warstwę pasywną chroniącą przed dalszym rozkładem, w innych zaś przypadkach mogą być kolejnym czynnikiem korozjotwórczym.Istnieje wiele rodzajów korozji: * korozja atmosferyczna * korozja chemiczna * korozja elektrochemiczna * korozja biologiczna * korozja jądrowa * Korozja naprężeniowa * korozja zmęczeniowa * korozja międzykrystaliczna * korozja wżerowa * korozja równomierna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taz Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Taz napisal:Patyna to nie produkty korozji!!!"w pozadku to byl taki skrot myslowy.Patayna powstaje w wyniku procesow korozyjnych, tylko ze w wiekszosci przypadkow jest ona mylona z produktami korozji ktore sa nieporzadane na powierzchni obiektu.Tak samo jest z pojeciem grynszpan, bardzo czesto blednie pojmowane jako korozja.Chodzilo mi o to aby poprawnie rozrozniac co jest patyna a co jest korozja.Patyna jest produktem procesow korozyjnych, ale juz korozja nie jest rowna pojeciu PATYNA.Taz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.