Skocz do zawartości

Bron na slepa amunicje

herrmateuss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Jako ze obecnie przebywam w turcji postanowilem sie rozejzec na tutejsztm rynku. Bardzo popularne ( i tanie ) sa repliki broni na amunicje blank kalibru 8 i 9 mmm. Czasami mozna trafic perelke w postaci niezlej replikı colta 1911 fn hp p38 p-08 beretty i walthera ppk a nawet cos co przypomina mausera.Mam odnosnie tego pytanie czy posiadanie tego rodzaju przyrzadu w polsce jest legalne i czy mozna przewiezc to przez granice bez jakis specjalnych procedur.
Herrmateuss
Napisano
Czyli jeśli chcesz, to występujesz o pozwolenie na broń, płacisz za badanie lekarskie (jakieś 600- 700) złp, uzasadniasz do czego ci to to potrzebne (sama chęć posiadania okupanta nie wzrusza). I w 99,9 % dosajesz odmowę - Pan Komendant nie widzi podstaw - no chyba że jesteś prokuratorem lub sędzią (to oczywiste); posłem lub senatorem (nigdy nie wiadomo z kim taki jest po bruderszafcie" i może awans wsteczny załatwić); ew. krewnym lub znajomym królika : ). Oczywiście musisz jeszcze zdać egzamin : )). No i pamiętaj że cały czas ustawa ustawą a prawo powielaczowe górą. To co przejdzie w jednym województwie, nie przejdzie w innym . Ewentualnie zapisz się do jakiegoś związku strzeleckego typu myśliwi, ale oni dostają zezwolenie na co robią - na broń krótką raczej szans w tym przypadku nie masz.
PS. A swoją drogą ciekaw jestem na podstawie jakiego uzasadnienia można dostać zezwolenie na zbieranie sprawnej broni i tworzenie kolekcji ? A patrząc po rynku trochę takich ludzi jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie