Skocz do zawartości

Kolba mauser 98


Zwierzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Więc tak :
kupujesz sobie strecz do pakowania palet ....zawijasz kolbę ( oczywiście po wyjęciu z niej reszty ) i na 2 tygodnie odstawiasz do konta ( daleko od kaloryfera) , potem kupujesz WD 40 w ilości dużej puszki. codziennie odwijasz kolbę i przez 10 minut trzymasz na powietrzu. potem tryskasz WD 40 i zawijasz w strecz, tak przez 2 - 3 miesiące ....:-))))) potem przedłużasz czas przebywania na powietrzy aż do stanu kiedy kolba nabiera naturalnej barwy i nie jest wilgotna i nie zbiera ci się na streczu woda. Potem zostawiasz kolbę na noc na powietrzy a na dzień w strecz. Uwaga żeby nie pokryła się grzybem!!! trzeba ją przy każdym odwijaniu przecierać suchą szmatką ...
Już po pół roku będziesz posiadaczem kolby w pięknym stanie i w dodatku w ślicznym naturalnym kolorze .


Metoda druga dla bardziej cierpliwych : Zawijasz w wilgotny bandarz elastyczny ( mocno ściskając ) i raz na tydzień pryskasz bandaż wodą ( polecam taki rozpylacz do kwiatków) za 8 - 10 miesięcy jest sucha.

Metoda dla niecierpliwych : Zaqwijasz w papier toaletowy i moczysz go codziennie na zmianę wodą i wodą z niewielką ilością cukru .....problemem tej metody jest to że kolba może nie wyschnąć w środku ...cukier ją usztywni i wypchnie wodę , ale nie wniknie do dzenia " często takie przedmioty rozsychają się potem po 2 - 3 latach....

UWAGA !!!
mokrą kolbę zawsze trzymasz i suszysz stawiając ją na stopce aby woda ściekała po słojach w dół z końca węższego do szerszego , jak będzie odwrotnie zapadną się słoje.....

Przetestowałem wszystkie metody ale zdecydowanie polecam pierwszą procedurę ...upierdliwa ale efekty są nie do uwierzenia ......




POWODZENIA PATRON
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie