maxim026 Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 witam i pozdrawiam z gory . mam prosbe do kolegow , chodzi mi o umindórowanie wojsk .Suworowa(rosja) i Sierakowskiego(polska) co koledzy znajdowali na takich pobojowiskach,jakie czesci broni , umondórowania. prosze o pomoc. Suworow zmielil w pył wojska Sierakowskiego.
Darek419 Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Witam.Na polu bitwy z okresu Insurekcji Kościuszkowskiej znalazłem -kólę armatnią-.pozdro.
maxim026 Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 a oprucz tych kulek,, cos wyszło. ja wyciagnełem2 ale to gdzie suworow wioski doszczetnie spalił
ZUBIKED Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Cześć Największa bijatka odbyła się na polach Kobylan.I tamtędy prysnął Sierakowski. Gdzieś miałem kserówki, nie mogę ich teraz znaleźć.
maxim026 Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 cze Zubik.... plany bitwy to ja mam ale jak ty masz plany to mi podeslij, chodzi mi o umundórowanie tych wojaczków , jak wyglądały ich morasy , ,... kiedy razem kopiemy nasz teren jest pełen niespodzianek z 2 wojenki i oczy z 1 wojenki. pozdro
maxim026 Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 panowie a gdzie eksperci ob 18 wieku????? nic a moze oni na waleta smigali
maxim026 Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 zubi a mi z mapy wychodzi ze spory wpuierdol dostalismy na POLATYCkich polach tam suworow był o godzinie 6-7 a Sierakoski nasrał w gajdy na jego widok i dał dyla a naszych wojaków wypatroszono iak wiepszki.
Darek419 Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 maxim026,tak bez obrazy,ale piłeś coś.Nie chciałem cię urazić,ale przeczytaj na spokojnie co tam napisałeś,pozdro.
maxim026 Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 darek419 troche LESZKA wycedziłem, sory .BOCIAN wywal ostatni post.Z gory dzięki i sory .
ZUBIKED Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 W Polatyczach zaczeło sie ale pod naporem moskali Polacy zaczeli uciekać w stronę Kobylan. I Suworow tam dopadł Kościuszkowców. Tuż za szosą i wzdłuż drogi do Majątku. Car postawił pomnik W Polatyczach ku czci Suworowa i zwycięzców. Niech no ja znajdę te ksero.
ZUBIKED Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Myślę że mu Bocian wybaczy. Kolega dopiero wrócił z Francji,trzy miesiace trzy i pół nie miał w ustach Leszka, musiał się upijać jakimś Don Perinion (jak to się pisze?).Opowiedz coś fajnego o francófkach będzie git.
KluKlucznik Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 W kwestii mundurów polskich polecam, książkę (w zasadzie sześcioksiąg) Tadeusza Korzona Wewnętrzne dzieje Polski za panowania Stanisława Augusta Poniatowskiego" tam na kolorowych wklejkach będziecie mieli dość szczegółowo przedstawione nie tylko umundurowanie. A co do armii Suworowa to niewiele pomogę, trzeba szukać w opracowaniach prof.Mariana Kukiela to był jeden z najbieglejszych znawców tematu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.