imperorr Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Napisano 24 Grudzień 2006 jak w temacie planuje zakup zestawu komputerowego stad pytanie jaka grafa lub lepiej co kupic aby gry obecnie wychodzace spokojnie ruszuly bez skokow".mysle o grze medieval total war2.wiem jedynie ze procek musi obslugiwac ss2, pytanie jaka grafa. moze jesli gracie juz w ta gre wrzucicie spis swojego zestawu?
suchy ss Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 proponuje jakas grafe ze stajni Radeon na PCI expres, procek i plyta 64bitowa i w zadnym wypadku celeron:P najlepiej jakis sempronik:)standardowo dysk na Sata2 no i 1024 DDR2:)i zeby nic nie bylo zintegrowane:]milych zakupow.pzdr.Dawid
imperorr Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 a takie cos? to dobre czy jest cos tanszego?procek amd athlon 64 3500 box -413plyt asus m2n-e nforce 570 ultra -389ram kingston ddr2 1gb 667mhz cl5 -492grafa gf 7600 gt silent pipe2 256ram -669monitor 17`` lg flactron l1752tq-bf -145zasilacz chieftec gps400aa-101a 400w 185zl [ bo obudowa nie ma zasilacza ;[czy ceny sa wygurowane?a czy na windzie xp home bedzie wszystko dzialac? jesli chodzi o gry wojenne. w sklepie nie pytalem sie ile bedzie kosztowac winda. a home jest z tego co widzialem na sieci tansza niz profesjonal.
imperorr Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 monitor mialo byc 919, ale w jednym hiperdipermirkicie widzialem z tv tunerem za podobna kase dlatego sie zastanawiam czy lepiej doplacic.
suchy ss Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 proponowal bym win. profesional osobiscie, a plyte glowna zmienic na Epoxa, zastanawiam sie nad tym prockiem bo wiekszosc amd to teraz semprony:)ale parametry dobre:]
suchy ss Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 aha a w hipermarkecie nie kupuj!bo bedziesz zalowal, u mnie w pracy na sklepie nawet nie serwisujemy takich kompow:) a ile chcesz dokladnie kasy wydac?
suchy ss Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 sorki, myslalem ze calego kompa chcesz kupic w hiper....moj blad, monitor sobie kup ale powinienes miec 36miechow gwarancji, zapytaj sie sprzedawcy jaka to grafa ten GF, czy jeszcze na AGP x8 czy juz na PCI expres?
mauser29 Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 semprona bym nie proponował(w przeliczeniu na Intela jest to odpowiednik Cfelerona), zakup athlona 64 jak już chcesz mieć porządny sprzęt. co do Xp home czy Pro to jeśli kupujesz oryginal to wersja Home jest to okrojona wersja Pro. W uproszczeniu Pro posiada funkcje do obsługi sieci( tworzenia wirtualnych serwerów, budowy i zarządzania siecią itd). Pro kosztuje około 2 razy tyle co Home,a raczej jego mozliwości nie będziesz wykorzystywał.co do zakupów w Hipermarkecie(czy to w Media) uważaj na tych ściemniaczy. wsadzają duży procesor a pozostałe podzespoly już jakieś starocia, poitegrowane itd
suchy ss Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 mauser no nie wiem czy Athlon i Sempron to podobny sklad jak Pentium i Celeron
mauser29 Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Sempron to okrojony" Athlon, natomiast Pentium i Celeron to już odmienna technologia. Generalnie chodziło o porównanie firm. Sempron czy Celeron są to po prostu procki z dolnej półki
suchy ss Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 To napisz mi dlaczego uwazasz ze sempron jest z procesorem z dolnej polki?ja tak nie uwazam, celeron owszem to beznadziejny szajs nienadajasy sie wogole do domu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.