Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 251 Aus.9

muslim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W nowo wydanej książce „Bitwy pancerne” na ostatnim zdjęciu znajduje się Sd. Kfz. 251 Aus. 9.
Mam koło takie jak na tym zdjęciu. Czy może mi ktoś wytłómaczyć czy różni się od Sd. Kfz. 251 i czy rzeczywiści był inne koła na tych pojazdach.
Napisano
popierwsze nie Sd. Kfz. 251 Aus. 9.
tylko SD Kfz 251/9 Aufs C lub D
ksiazki nie mam wiec ci wercji nie podam :)od zwyklaego251 roznil sie tym ze niam zamontowana krotkolufowa armate 75mm nad stanowiskiem dowodcy kierowcy wystepowal w 2 konfiroracjach wszesnej i poznej
poza dzialem reszta byla dokladnie taka sama
jak bys wrzucil fotke wiedzieli bysmy czy czegos w tej ksiazcze nie nie popitolili:)
Napisano
NIestety zdjęcia nie mam. A chyba coś pomylili bo szukałem w necie i koła są inne(8 otworów), niż to co ja mam. Tamto zdjęcie przedstawia żołnierzy naprawiających ten transporter a w rękach trzymają takie koło jak ja mam(6 otworów). Ale było podpisane jako Sd. Kfz 251/9
Napisano
Jesli przyjzysz sie zdjeciom uwazniej , to zauwazysz , ze wszystkie kola WEWNETRZNE maja po szesc otworow".Dotyczy to zdaje mi sie wszystkich wersji produkcyjnych.Ot i rozwiazanie twego problemu.
Pozdrowienia
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie