Skocz do zawartości

Co tu się dzieje???

Gość Grzesio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szczerze mówiąc z wolna przechodzi mi ochota na udzielanie się na Forum, większość dyskusji prowadzi ostatnio, mniej lub bardziej nieuchronnie, do zwykłych pyskówek, w których przeróżne mądrale zmiast wymieniać rzeczowe argumenty zaczynają od lżenia interlokutorów, ewentualnie wypowiadają się, wprawdzie merytorycznie, ale w sposób sugerujący, że doznali od rozmówców jakiejś osobistej zniewagi.
Czy nie można, do cholery, zrezygnować z osobistych wycieczek i zacząć traktować Forum jako miejsce wymiany/zdobywania informacji? Ja rozumiem, że niektórzy WIEDZĄ LEPIEJ/WIEDZĄ WSZYSTKO, ale to nie znaczy, że mogą demonstracyjnie pogardzać całą resztą.
Czy naprawdę nie można prowadzić dyskusji w sposób właściwy ludziom kulturalnym i dobrze wychowanym?
Pewnie można. Nasuwa mi się, niestety, smutna uwaga - poziom dyskusji zdaje się odzwierciedlać poziom większości jej uczestników. Zauważcie to może, bo wypowiadając się na Forum świadczycie sami o sobie.
Napisano
Masz rację Grzesio, poziom rozmów spada do zera. Każdy ma swoje racje i trzyma się tego bez znaczenia czy ma rację czy nie. W większości są to \młode\" osoby, których język jest ubogi, cienkie rośnie nam społeczeństwo.
Pozdrawiam
Napisano
A mi się wydaje, ze i tu jak w życiu obowiązuje wyścig szczurów.
Najlepiej więc zniechęcić konkurencję, więcej pozostanie do wykopania ... Na szczęście to dotyczy mniejszości!
Napisano
Grzesio, masz całkowitą rację. Uważam jednak że każdy powinien zacząć od siebie, także ty. Tak odpisałeś jednemu z użytkowników FORUM \choć na usta cisną mi się raczej wulgaryzmy, z których menda jest najdelikatniejszym\". Post: \poszukuję zainteresowanych eksploracją pewnego zamku\"
Napisano
Główną zaletą - wadą tego forum jest anonimowość. Z jednej strony to wygodne, bo można od razu pisać, jak się trafiło na tą stronę, a z drugiej strony upierdliwe, bo wszelkie \ iechciane elementy\" się pojawiają. Oczywiście zrozumiałe jest, że ludzie są różni i tak jest też i tutaj. Są osoby które coś wiedzą i powiedzą, są takie co wiedzą i niepowiedzą, a są też i tacy co nie wiedzą, a powiedzą (czwarta możliwość to ludzie, którzy po prostu tu nie piszą :-))

No i niestety dlatego mamy to co mamy, czyli trochę bałaganu i tyle. Może po prostu trzeba sobie w głowie włączyć taki dyskryminator jak w wykrywaczu i niektórych wątków (lub osób) nie czytać...

Pozdrawiam
Napisano
Przyznaję się, nieco mnie wtedy Kret wkurzył, ale pragnę zauważyć, że wysłał mnie do szkoły za to, że nie pochwalałem olewania prawa.
Napisano
Grzesio do cibie
przygadywal kociol garnkowi a sam smoli

Robi forum nie jest anomimowe a Bocian juz nie raz to udowodnil
i chwala mu zato
Napisano
witam .
moim zdaniem faktycznie poziom sie obnizyl, obelgi itp. to zraza do korzystania.ludzie zaczynaja na siebie najezdzac, to glupie...
dlaczego tak sie dzieje, nie mozna normalniej??

Napisano
witam .
moim zdaniem faktycznie poziom sie obnizyl, obelgi itp. to zraza do korzystania.ludzie zaczynaja na siebie najezdzac, to glupie...
dlaczego tak sie dzieje, nie mozna normalniej??

Napisano
Do Yoony: Forum jest anonimowe. Co prawda Bocian ustali, kto napisze dany mail (adres IP i takie tam duperele), niemniej jednak nie chodzi o to, że można ustalić skąd ktoś i coś napisał, tylko z anonimowością chodzi mi o to, że każdy może tu coś napisać. I jak zrobisz to np. w kafejce internetowej to nikt nie będzie wiedział, kto to napisał i tyle. Zlikwidowanie anonimowości polegałoby na wprowadzeniu logowania w celu pisania na forum i określenia siebie jako użytkownika forum. Oczywiście nie uchroni to forum przed gośćmi, którzy jednorazowo się zarejestrują i napiszą jakieś bluzgi, ale na pewno nieco utrudni i zniechęci co bardziej krewkich czytelników.

Myślę, że takie usprawnienia będą w nowej wersji forum, którą zapowiada Bocian.

Pozdrawiam
Napisano
Raczej będą i to niedługo - system się testuje.Zainteresowanym polecam kolor nicka Bociana,Jaśka i mój.Ładna czerwień :))))))))),i nie do podrobienia,żeby ktoś coś za kogoś napisał.
Hartmann
Napisano
Grzesiu. W pewnym sensie masz racje. Na mnie tez sie kiedys zdenerwowales choc moim (i nie tylko) zdaniem pisanie jakiemus chlopakowi w jaki sposob rozbraja sie granaty karabinowe jest nie na miejscu!!! Jesli straci on dlon to nie bedziesz mial problemow ze spaniem? Po drugie kiedys napisalem przyczułek czyli popelnilem blad ortograficzny a ty sam osobiscie zrugales mnie za ortografie. Nie tedy droga. Jesli starasz sie byc osoba ktora chce poprawić to forum to najpierw popraw sam siebie!!!
Napisano
Przepraszam, ale z tą ortografią to po prostu lubię tak drażnić ludzi, podobnie jak z poprawną wymową zgłoski \ą\", jeżeli to kogoś uraża, to jeszcze raz przepraszam i proszę o wyrozumiałość:-) Natomiast jeżeli chodzi o rozbrajanie niewybuchów - to mam w tej kwestii zdecydowane stanowisko i nie wyobrażam sobie, abym mógł komuś zarzucić, że potępia zabawy w sapera!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie