w@riat Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Napisano 17 Grudzień 2006 Jako ,że jest to mój pierwszy post więc Witam Wszystkich serdecznie.Potrzebuję od Waszego grona pewną poradę przy wyborze wykrywki.Interesuję mnie wykrywacz PI (impulsowy) głównie na militarkę. Ale chciałbym nim znaleźć też od czasu do czasu monety :)Co do moich wymagań:-Prosty w obsłudze-Aby nie trzeba było majstrować przy nim co parę kroków-Wymagany wyświetlacz (miernik)Ewentualnie fajnie ,żeby orientacyjne pokazywał głębokość przedmiotu.Na oku mam wykrywacz Saper (midas??) MODEL 1230 co by najbardziej dla mnie podpasywał. Ale co oprócz niego możecie mi polecić?Górna granica pieniążków co mogę wydać na wykrywacz to około 800-900 złCzytałem też o wykrywaczach Pana Nowaka ale brak w nim wyświetlacza... A po drugie nigdzie nie mogę znaleźć informacji o Jego produktach.I tutaj proszę Was o poradę i sugestie...Pozdrawiam.
krzycho Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 te pieniądze możesz zainwestować w nowego smętka , lub kupić używanego rutusa first + który jest dość dobrym i uniwersalnym wykrywaczem posiadającym wyświetlacz :) pokazuje tez głębokość zalegania ... według mnie lepiej niż solarka.
w@riat Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Napisano 18 Grudzień 2006 HS-3 jest ok, tylko martwi mnie jego wykonanie i zasilanie bateriami. Jakoś nie mam do nich zaufania. A co do Prospectora odpada. Ciupke za drogi.
matiin Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 witam,jeżeli to bedzie twój pierwszy wykrywacz niepotrzebny bedzie ci wyswietlacz ( moje zdanie ), jezeli nie jest to pierwsza wykrywka to tez ci jest niepotrzebny wyswietlacz ( moje zdanie ). Borykasz się z tym samym problemem co ja kiedyś ale ja nie chciałem koniecznie miec małego telewizorka. Czytałem duzo postów i doszedłem do wniosku, ze nie jest on potrzebny. Dobry słuch to podstawa i obeznanie sie z wykrywka. Kupiłem sobie Rutusa Ultre II i naprawde był sprzecik OK. Na militarke i na kolorek. Obecnie mam juz cos innego ze wzgledu na to, ze juz militarki nie szukam. W kręgu moich zainteresowan pozostały monety itp. Kupiłem sobie sprzet z dokładniejsza dyskryminacja. Na twoim miejscu Prospectora nie brałbym pod uwage ( czytaj forum, stare tematy ) ale cos z Rutusa to warto. Ale to moje sugestie, zrobisz i kupisz to co chcesz. Pozdrawiam.
Martin Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Armand napisał:Polecam Prospectora. Pokrowiec gratis."No coż , nie wypada mi nic innego jak sprezentować zółty kartonik na otrzeżwienie"pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.