Skocz do zawartości

Długosiodło i okolice

zimmermann

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś chodził z wykrywaczem w okolicach Długodiodła/woj.mazowieckie/ w szczególności zainteresowany jestem terenami w stronę Lubiela nad Narwią. Literatura jest na ten temat bardzo uboga a były tam przecież bitwy pierwszo jak i drugowojenne.
pozdawiam
  • 1 year later...
Napisano
Witam. Może już Pana nie ma na naszym forum, ale postanowiłem zaryzykować. Ja chodziłem na terenie Długosiodła w stronę Lubiela się nie wybierałem w tamtych stronach to najdalej na Starym Bosewie. A w większoscci to kopałem i nadal kopie pod Pecynkami.
  • 4 years later...
Napisano
Ja czasami pojawiam się koło Lubiela i Nowej Wsi oraz Ostrykołu (Dworskiego i Włościańskiego).
Na razie poza śmieciami wyszło mi 6 sztuk łusek od TT-ki oraz 1 sztuka łuski 14,5 mm od PTRD/PTRS. Wszystkie w ładnym stanie. Był jeszcze: destrukt nierozpoznanego guzika wojskowego oraz pusta skorupa małego pocisku moździerzowego, ale w stanach agonalnych, więc wróciły do ziemi. Poza tym trafiłem na pół ogniwa gąski od DT-a (spychacz). ;)
I na razie to tyle.
  • 5 months later...
  • 8 months later...
Napisano
Witam.
Będąc w okolicy chciałem jedynie sprawdzić przyrząd. Efektem łuska od TT" z 44 oraz pełen nabój Mauser" (7.92 x 57) z 1915. Stan bdb. Piaszczyste podłoże sprzyja dobrej konserwacji.
Pozdrowienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie