arsaces Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 Witam! Tradycyjnie mam pytanie do znawców tamatu. Mam ułamany bagnet od Carcano z zachowaną jedną okładką, a drugą ze znacznymi ubytkami. Drewno jest zmurszałe", ale trzyma się kupy. Jak można je zakonserwować? Czy jakaś impregnacja wchodzi w rachubę? Okładki wydzielają charakterystyczny zapach spróchniałego drewna, ale może coś się da zrobić..? Podrawiam arsaces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Parokrotnie z niezłym efektem stosowałem Legia - spray. Jest to preparat do konserwacji kolb Browninga, dostępny w sklepach myśliwskich.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsaces Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.