Klaus BOLS Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Napisano 8 Grudzień 2006 panowie czy aluminiowe skrzynki do mg malowano na czarno? a nie tylko feldgrau czy na piaskowo. Bo na czarnobiałych fotkach podpada mi taki ciemniejszy odcień farby na nich. A i jak widze fotki współczesne to też to jakis ciemniejszy niz zielony mają kolor te resztki farby. tak wiec czy je malowalono zazwyczaj na czarno czy to tylko takei moje złudzenie?pozdrawiam
Sirpiotr Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Jak najbardziej aluminiowe skrzynki malowano na czarno. Z takimi tez najczęściej się spotykam. Pozdr.
Klaus BOLS Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Napisano 8 Grudzień 2006 dziękuje za rozwianie moich watpliwośći ;Da spotkaliście się kiedyś z kamuflarzem na skrzynkach??
Queis Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Witam mam kolego kilka i rzadna niejest czarna mam zielone i taką jak na zdieciu feldgrau, mialem tez w koloze piaskowym.
J-23 Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 tak, kiedyś wykopałem fragment skrzynki aluminiowej w kamuflarzu piaskowy z zielonym.
Łazior Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 też mam kilkanascie skrzynek do mg i żadna nie jest czarna jak produkowali aluminiowe skrzynki była jeszcze odpowiednia farba ,co nie znaczy że nie ma.
Sirpiotr Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 Sorki za błąd chciałem napisać, ze wiekszość jakie widywałem miała kolor ciemnej zieleni, ale czarne o ile mnie pamięć nie myli też widziałem.Pozdr
Klaus BOLS Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 acha.. czyli spokojnie moge smigać czarnym matem ;]
otto33 Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 hmmmczy ta skrzyneczka na zdjeciu to czasem nie powojenny austryjak?
Queis Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 Niemiecka apteczka z samolotu sygnowana 1941 .
Łazior Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 lepiej zainwestować w farbe niż psikać na czarno pokarz skrzynke w kolorze czarnym ja nie widziałem
$pier$ Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 ja mam pytanko czy ktoś z was posiada zdjęcia pasków do skrzynek od MG
Czarek Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 ja mam skrzyneczkę wykopkową a kamuflażu zielono brązowym...
parkacamo Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 Czarek możesz dac wiecej zdjeć tej skrzynki lub na parkacamo@op.pl ja mam tylko dwie skrzynki aluminiową w bdb stanie w kolorze zielonym oraz stalową w kolorze piaskowym jak zrobie fotki to dodam na forum.
Czarek Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 jasne że moge-mam andzieję że będzie choc troszkę camo widać-po latach leżenia w ziemi nie ma juz tak strasznie ostrych różnic kolorów ale chyba coś tam na fotkach widać(na żywo więcej)
Czarek Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 a tak przy okazji jak po tą szedłem to przypomnaiło mi się że na półce leży też taka skrzyneczka...niby piaskowa
Czarek Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 ale jednak też czarna...choć nie moge wykluczyć że czarne malowanie po wojnie już powstało...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.