Khorne Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Napisano 4 Grudzień 2006 Witam, kupiłem dorabiana kolbe do Manlichera, wypolerowałem ją i niewqiem co dalej zrobić zeby wyglądała na orginał. Pokost, wosk, lakier ???prosze o pomoc
Khorne Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 Czyli nasączyć olejej lnianym, pewnie ze 2-3 razy, a potem woskiem (jaki wosk ??0 Dzięki za info ale poprosze jak ktoś ma jeszcze jakaś wiedza i doświadczenie w tym temacie
Queis Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Witam ja dorabialem kolby stosowalem bejce zeby nadac kolor a po tym lakier bezbarwny matowy malowalem kilka razy pistoletem lakiericzym , potem calosc polerowalem bardzo drobnym papierkiem wodnym ,wyszlo super , jezeli masz stare dzrzewo i slabe lakier wzmocni je zajmuje sie starymi meblami i czasami takie zabiegi stosuje ,a po lakierce i polerce jeszcze czasami woskuje .
Cyrograf15 Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Faktycznie aby przyciemnić można bejcowac. Lakierowanie odradzam, może i ładnie wyglada ale ni jak się to ma do orinału.Wojtek
bonzo74 Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Queis a po co ty woskujesz po lakierze ????sposób jaki podał Cyrograf15 jest bardzo dobry,jak byś to zrobił na gorąco to juz byłoby super ja swoja kolbe tylko woskowałem,użyłem do tego naturalnego wosku pszczelegokolor drewna naturalny drewno egzotyk Merbau
Cyrograf15 Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Woskowanie zaciera rysy powstałe po papierze ściernym. Moim zdanie ta metoda to takie lekkie oszukaństwo ale to nic w porównaniu np. z lakiero bejcą na antykach.Wojtek
Khorne Napisano 6 Grudzień 2006 Autor Napisano 6 Grudzień 2006 Niestety moja kolba jest z jasnego nawet bardzo jasnego drzewa Więc do przyciemnienia zastosuje bejce a potem woskowanie :DJak skończe to wrzuce jakieś fotki Dzieki wielke.
Parowóz Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 bejca + goracy olej lniany lub olej do kolb mozna kupić w sklepie mysliwskim a na koniec wosk pszczeli rozpuszczony w terpinolu Pokost ( NIE WOLNO W żADNYM WYPADKU STOSOWAć DO OSADY ) ,lakiery i lakierobejce nie były nigdy stosowane do broni i nie są do dzisiaj stosowane w markowej broni
Khorne Napisano 6 Grudzień 2006 Autor Napisano 6 Grudzień 2006 A mógłbym prosić kolege Parowóz o jakąś dokładną instrukcje np zanurzyć czy malować i co i jak pokolei ??gg4334447email devil-belzebub2wp.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.