Gość Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 Witam !W jakich latach były produkowane tego typu lampy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16505272- czy to przedwojenne czy już po ? PozdrawiamGrzesiek
waliza Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 mam taką samą z tym,że moja ma jedno szkło białe a drugie czerwone,a ta na alegro ma jedno bezbarwne a drugie czerwone,Moją dostalem od wujka kolejarza i z tego co wiem to jest ona powojenna,ale czy na pewno to nie wiem.Byc moze ze identyczne byly i przed wojna.
janek_toruń Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 powojenna, produkowane do lat siedemdziesiątych i stosowane, przedwojenne wykonane są z finezją i z bardziej szlachetnych materiałów, często metale kolorowe, często również z tłoczeniami przynależnej miejscowości - ale znawcą szczególnym nie jestem w lampach kolejowych, jeden dziadek na kole się zna i ma prawie zawsze przedwojenne i kosztują one już pare stów, ale pięknepozdrjanek
Gość Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 Cześć !Dzięki - to ja mam powojenną , -przynajmniej wiem że nie ma zabardzo sensu nad tym siedzieć - ja swoją znalazłem przy rozbiórce starej chaty .PozdrawiamGrzesiek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.