greg83pp Napisano 8 Październik 2003 Autor Share Napisano 8 Październik 2003 Witam !Ma może ktoś jakiś sposób aby usunąć kroplę smoły z materiału ?PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 spróbój masłem -- poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 albo smalcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red alf Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Witam!Smołę smalcem czy masłem to można z rak zmywać;)Stary sprawdzony sposób to benzyna ekstakcyjna, lub ew. rozpuszczalnik uniwersalny, nie zniszczy materiału nie zostawi plam, tylko pod spodtrzeba podlozys jakis wacik czy kawałwek szmatki co by miała wco wsiakać rozpuszczonasmoła Od biedy tez benzyna lakowa lub etylinka. Nitro może załatwic kolorowy lub syntetyczny materiał.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 Dzięki za radę - materiał jest to dość stara bawełna ( pamięta rok 1918 ), spróbuję lekko tłuszczem , a jak niewiele zdziałam poprobuję z benzyną .pozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.