rorvik Napisano 8 Październik 2003 Autor Share Napisano 8 Październik 2003 Witam wszystkich. Mam problem z resztkami oleju, których nie mogę się pozbyć aby poddać przedmiot elektrolizie. Jak go usunąć?Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Kąpiel w rozpuszczalniku powinna pomóc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 8 Październik 2003 Share Napisano 8 Październik 2003 Może by przepłukać w benzynie ekstrakcyjnej ?pozdr.Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 8 Październik 2003 Autor Share Napisano 8 Październik 2003 Dzięki za odzew. W rozpuszczalniku nitro kąpałem i trochę zostało ale spróbuje z benzyną.Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 Olej w niczym nie przeszkadza. Należy tylko szybciej wymienić elektrolit.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 9 Październik 2003 Autor Share Napisano 9 Październik 2003 Oj na mój gust przeszkadza bo widać wyraźną różnicę olej/brak oleju na przedmiocie. A zamek ruszyć się nie chce;)Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 OK w soli może przeszkadza w sodzie na pewno nie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 Oj chyba jednak przeszkadza właśnie w sodzie.Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Soda odtłuszcza znakomicie. Sprawdzone doświdczalnie. Tak że bez jaj.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 11 Październik 2003 Autor Share Napisano 11 Październik 2003 WitamPo interwencji benzyną resztki oleju (dodam, że silnikowego) zeszły. Ale bez jaj i na poważnie - podczas kompieli w elektrolicie z sody i pod prądęm, olej zejść nie chciał.Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Roztwór sody musiał mieć poniżej 5%. Innego wytłumaczenia nie widzę. Normalnie (10%-15%) tłuszcze podczas elektrolizy zbierają się na powierzchni i można je zebrać bez koniczności wymiany całości elektrolitu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.