kbkak Napisano 7 Październik 2003 Autor Napisano 7 Październik 2003 Poszukuję wiadomości na temat karabinowych granatów agitacyjnych (wymiary, konstrukcja, najchętniej zdjęcia). Z góry za wszystkie informacje dziękiuję.
kbkak Napisano 8 Październik 2003 Autor Napisano 8 Październik 2003 Było, mam tego odkrywcę, jednak znalazłem w nim TYLKO rysunek (nie wiele mi mówiący). Potrzebne mi są dokładniejsze dane, lub zdjęcia, pomocne w identyfikacji takiego granatu (również zdjęcia granatów odłamkowych). dzięki bardzo, pozdr.
mietek Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 zobacz:http://inert-ord.net/ger03a/gerrg/index.htmljest tam chyba wszystko co trzeba.
kbkak Napisano 15 Październik 2003 Autor Napisano 15 Październik 2003 dzięki za link. dużo mi mówi, ale mam jeszcze pytanie: czy podobną koncówkę (tył, nie mówię o zapalniku) tzn pierscień z gwintem i 'wypustke' na dnie ma jeszcze jakis inny pocisk? czy agitacyjne maja taka sama końcówke jak odłamkowe (chodzi dokładnie o gwint)? z tego co mi wiadomo różnią się tylko tym, że nie mają takiego szpica, są ostro zakończone.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.