Skocz do zawartości

Wylawianie skarbow z bagna

Shizo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
mam pytanie do Was Koledzy mogli byscie mi dac kilka rad jak poszukiwac wylawiac militgarke z bagien i czym najlepiej??

pozdrawiam
Shizo
Napisano
Ciężka sprawa.Sam często namierzałem wykrywka coś" w bagnie i nic nie mogłem zrobić.Nawet jeżeli mi cos pokaże w pobliżu bagniska na podmokłym terenie to z kopaniem tez jest trudno bo kopiesz dołek a woda sie do góry podnosi i dalsze kopanie jest to mazanie całej reki w błocie żeby reka namacać fanta.Chyba ze szukasz kiepską wykrywka i znajdujesz wszystko pod powierzchnia.
Napisano
Moja propozycja, teoretyczna, nie sprawdzona w terenie.
1. Poszukiwać wykrywaczem ramowym lub cewkowym zimą, przy zamarzniętym bagnie.
2. Zaznaczać w wiadomy sobie sposób np. na okolicznych drzewach miejsca z sygnałami, robić fotki tych miejsc.
3. Czekać na suche lato i wtedy kopać lub jeżeli teren jest bardzo mokry użyć małego pontonu, obecnie chińskie są tanie.
4. Ubezpieczać się liną przez drugą osobę przebywającą na suchym miejscu.

Gorąco doradzam wykrywacz ramowy, przeszukuje dużą powierzchnię jednocześnie. Latem namierzać dokładnie wykrywaczem wyłącznie cewkowym ze względów bezpieczeństwa i wygody. A zima właśnie nadchodzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie