Gość Napisano 21 Maj 2002 Napisano 21 Maj 2002 Czy ktoś może mi poradzić jak wezwać saperów - skąd wziąć numer telefonu - a może dzwonić na policję ? Dodam że jestem z pod Warszawy.
Gość Napisano 21 Maj 2002 Napisano 21 Maj 2002 Policje sobie odpuść za dużo papierów, protokułów, niwygodnych pytań, wezwań itp.A saperów jak najbardziej , informacja telefoniczna , książka tel. itd
Gość Napisano 21 Maj 2002 Napisano 21 Maj 2002 i to anonimowo....najlepiej bo jak laziles z piszczalka.....to moze pojawic sie duuzo pytan niektore beda smutne.....:)) anonimmowo najlepiej ze bomba:)))
Gość Napisano 21 Maj 2002 Napisano 21 Maj 2002 Red Alf powiedz prosze co sie dzieje jak juz przyjada saperzy. Chodzi mi konkretnie o to jak wyglada procedura i w jakim stopniu angazowany jest \znalazca\" . Dzieki
Gość Napisano 21 Maj 2002 Napisano 21 Maj 2002 Umawiasz sie z nimi konkretnie ,przyjeżdzają spisują protokuł (warto te świstki zbierać dla innych organów ;), zabierają co dla nich i koniec.
Gość Napisano 24 Maj 2002 Napisano 24 Maj 2002 Sprawe zwyczajnie zglaszasz np. soltysowi lub w gminie i oni maja obowiazek wezwac saperow. Robilem to wiele razy i nie bylo zadnych pytan ani problemow.
Gość Napisano 25 Maj 2002 Napisano 25 Maj 2002 Zadzwoń do najbliższej jednostki wojskowej(tel otrzymasz pod 913)i od oficera dyżurnego dostaniesz numer do patrolu saperskiego (najczęściej na komórkę dowódcy).Od zgłoszenia prawnie mają 48 godz czasu ,ale możesz się z nimi umówić na termin (Twoja obecnośc jest niezbędna ,ale zbędne sa wszystkie wyjasnienia ).Weź od nich papier -może sie kiedyś przydać, podczas akcji pogadaj prywatnie z saperami,umów się na przyszłość tak na \wszelki wypadek\".Powodzenia.Grzebiuszka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.