Skocz do zawartości

Zniszczona cewka...

shawn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich,
Przy dokładniejszej konserwacji sprzętu po ostatnim błotnistym wypadzie zauważyłem, że moja cewka po kilku latach walki z ziemią, krzakami i kamieniami jest w nieco opłakanym stanie. Boję się, że może się rozszczelnić, mam już kilka dość głębokich zarysowań (pewnie od ostrych komieni), a nie bardzo mam ochotę wydawać na nową kilkaset złotych.

Czy może mi ktoś powiedzieć, gdzie mogę kupić osłonę cewki do whites'a i ile kosztuje do cewki 8 calowej?
Napisano
Wpisz w wyszukiwarkę internetową hasło : wykrywacze metali" , popatrz na banerki reklamowe na naszym Forum i pewnie znajdziesz bez problemu :)
Przypominam : dawanie" bezpośrednich namiarów na producentów sprzętu , sprzedawców i serwisantów jest w tym dziale niedopuszczalne.

Pozdrawiam
Napisano
Bepośredniego linka to pewnie nie, ale jakaś sama nazwa...
Przejrzalem wczesniej kilka stron internetowych, i w Vikingu maja tylko do sondy 9,5 calowej, Denar ma tylko wykrywacze, L.Tech oferuje tylko Minelaby i Garrety, w Sztucerze maja tylko osłony do BH ( i to za ...135zł!!!), w 4X4 też do 8 nie mają, inne stronki to produkcja polska.

I dylemat pozostaje.
Napisano
Jeśli masz na sondzie głębokie rysy lub pęknięcia, nie używaj do naprawy żywicy epoksydowej. Jest zbyt twarda i źle trzyma się plastyku. Najlepiej takie sprawy załatwić zalewą utworzoną poprzez rozpuszczenie trochę ABS-u (tworzywo sztuczne)w rozpuszczalniku nitro. Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Zgodze sie z kolegą mrandem.Najlepiej naprawisz plastikiem ABS np: z elementów plastikowych lusterka samochodowego, zdeżaku itp.Można podrzewać kawałeczki lutownicą bezbośrednio na sondzie.Po wyrównaniu drobnym papierem ściernym całośc pociągnać farbą w sprayu lub z pistoletu.
Napisano
Sam nie wiem, jedną głębszą rysę zapaćkałem rozgrzanym ABS, ale po powrocie z łąki brzegi łaty" są już postrzępione i raczej mi to samo odpadnie :-(
Napisano
Jeszcze raz podpowiadam. Wszelkie ubytki sondy należy naprawiać jedynie rozpuszczonym w rozpuszczalniku nitro (lub znacznie lepiej w tzw. MEK -metylo-etylo-keton) kawałków prawdziwego ABS-u. Materiał nanosimy w szczeliny lub pęknięcia przy użyciu strzykawki jednorazowej z igłą śr np. 1.2mm. Następnie pozostawiamy do całkowitego stwardnienia. Może to potrwać nawet 3-4 dni. Pozdrawiam
Mrand
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie