shawn Napisano 11 Listopad 2006 Autor Napisano 11 Listopad 2006 Witam wszystkich,Przy dokładniejszej konserwacji sprzętu po ostatnim błotnistym wypadzie zauważyłem, że moja cewka po kilku latach walki z ziemią, krzakami i kamieniami jest w nieco opłakanym stanie. Boję się, że może się rozszczelnić, mam już kilka dość głębokich zarysowań (pewnie od ostrych komieni), a nie bardzo mam ochotę wydawać na nową kilkaset złotych.Czy może mi ktoś powiedzieć, gdzie mogę kupić osłonę cewki do whites'a i ile kosztuje do cewki 8 calowej?
Martin Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 Wpisz w wyszukiwarkę internetową hasło : wykrywacze metali" , popatrz na banerki reklamowe na naszym Forum i pewnie znajdziesz bez problemu :)Przypominam : dawanie" bezpośrednich namiarów na producentów sprzętu , sprzedawców i serwisantów jest w tym dziale niedopuszczalne.Pozdrawiam
shawn Napisano 11 Listopad 2006 Autor Napisano 11 Listopad 2006 Bepośredniego linka to pewnie nie, ale jakaś sama nazwa...Przejrzalem wczesniej kilka stron internetowych, i w Vikingu maja tylko do sondy 9,5 calowej, Denar ma tylko wykrywacze, L.Tech oferuje tylko Minelaby i Garrety, w Sztucerze maja tylko osłony do BH ( i to za ...135zł!!!), w 4X4 też do 8 nie mają, inne stronki to produkcja polska. I dylemat pozostaje.
profos Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Można te pęknięcia i głębsze rysy zalać żywicą epoksydową z utwardzaczem.
ja20 Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 ja swoją cewkę cienką warstwą silikonu wszczelniłem w miejscach gdzie miałem wrażenie że się rozszczelni.
mrand Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Jeśli masz na sondzie głębokie rysy lub pęknięcia, nie używaj do naprawy żywicy epoksydowej. Jest zbyt twarda i źle trzyma się plastyku. Najlepiej takie sprawy załatwić zalewą utworzoną poprzez rozpuszczenie trochę ABS-u (tworzywo sztuczne)w rozpuszczalniku nitro. PozdrawiamMrand
rubin Napisano 15 Listopad 2006 Napisano 15 Listopad 2006 Zgodze sie z kolegą mrandem.Najlepiej naprawisz plastikiem ABS np: z elementów plastikowych lusterka samochodowego, zdeżaku itp.Można podrzewać kawałeczki lutownicą bezbośrednio na sondzie.Po wyrównaniu drobnym papierem ściernym całośc pociągnać farbą w sprayu lub z pistoletu.
shawn Napisano 20 Listopad 2006 Autor Napisano 20 Listopad 2006 Sam nie wiem, jedną głębszą rysę zapaćkałem rozgrzanym ABS, ale po powrocie z łąki brzegi łaty" są już postrzępione i raczej mi to samo odpadnie :-(
mrand Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Jeszcze raz podpowiadam. Wszelkie ubytki sondy należy naprawiać jedynie rozpuszczonym w rozpuszczalniku nitro (lub znacznie lepiej w tzw. MEK -metylo-etylo-keton) kawałków prawdziwego ABS-u. Materiał nanosimy w szczeliny lub pęknięcia przy użyciu strzykawki jednorazowej z igłą śr np. 1.2mm. Następnie pozostawiamy do całkowitego stwardnienia. Może to potrwać nawet 3-4 dni. PozdrawiamMrand
Muszkieterka Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Myślę, że najpewniejsze będzie jednak kupno nowej. Coś znalazłam. Pzdr!http://www.allegro.pl/item143638668_oslona_cewki_8_cali_nowa_prod_usa_whites.html
Muszkieterka Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Oczywiście mam na myśli osłonę cewki, a nie nową sondę :-)Pzdr, Ewelina
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.