Gość Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 Wyczyściłem mechanizm spustowy od Pepeszy w elektrolizie. Zewnętrznie wygląda pięknie, ale wewnętrzne bebechy jeszcze mają troche pozostałości rdzy, elementy ruchome jeszcze są zapieczone.Czy wsadzić całość do ropy (oleju napędowego) na tydzień lub dwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 Elektrolizę robiłem długo kilka godzin w sumie, ale widocznie wewnętrzne podzespoły słabo się stykają z zeewnętrzną obudową.Co zrobić aby rozruszać ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 Namocz a potem ostukaj kawałkiem twardego drewna albo młotkiem przez kawałek aluminium.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 A ile gdzieś trzymać to w oleju napędowym, tydzień ?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 Jeszcze jedno, czy aby rozruszać, zamiast ropy (czyli oleju napędowego) można moczyć w oliwce do maszyn precyzyjnych ?Jest ona też dosyć tłusta i chyba równie dobrze penetruje.Proszę o odpowiedź.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onufry Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 jak najbardziej.jest ona lepsza od ropy. gdzie ja dostales?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 Koło swojego bloku mam taki sklep z farbami, sprzedają w takich plastikowych kanisterkach 1 litrowych.Za taki jeden płaciłem 10,35 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 5 Październik 2003 Share Napisano 5 Październik 2003 W sklepach z bronią pojawił się szwajcarski środek w sprayu BRUNOX. Ponoc ma bardzo dobre właściwości penetrujące. Na zapieczone części powinien być OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.