Gość Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 Wyczyściłem mechanizm spustowy od Pepeszy w elektrolizie. Zewnętrznie wygląda pięknie, ale wewnętrzne bebechy jeszcze mają troche pozostałości rdzy, elementy ruchome jeszcze są zapieczone.Czy wsadzić całość do ropy (oleju napędowego) na tydzień lub dwa ?
Gość Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 Elektrolizę robiłem długo kilka godzin w sumie, ale widocznie wewnętrzne podzespoły słabo się stykają z zeewnętrzną obudową.Co zrobić aby rozruszać ???
Cyrograf15 Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 Namocz a potem ostukaj kawałkiem twardego drewna albo młotkiem przez kawałek aluminium.Wojtek
Gość Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 A ile gdzieś trzymać to w oleju napędowym, tydzień ?Pzdr.
Gość Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 Jeszcze jedno, czy aby rozruszać, zamiast ropy (czyli oleju napędowego) można moczyć w oliwce do maszyn precyzyjnych ?Jest ona też dosyć tłusta i chyba równie dobrze penetruje.Proszę o odpowiedź.Pzdr.
onufry Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 jak najbardziej.jest ona lepsza od ropy. gdzie ja dostales??
Gość Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 Koło swojego bloku mam taki sklep z farbami, sprzedają w takich plastikowych kanisterkach 1 litrowych.Za taki jeden płaciłem 10,35 zł.
dominiczeq Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 W sklepach z bronią pojawił się szwajcarski środek w sprayu BRUNOX. Ponoc ma bardzo dobre właściwości penetrujące. Na zapieczone części powinien być OK.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.