Skocz do zawartości

Tajemnicza moneta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prezentowany okaz jest wlasnoscia drobnego angielskiego kolekcjonera ktory specjalizuje sie w numizmatyce okresu Rzymskiego a owa moneta znalazla sie w nie znany mi sposob w jego posiadaniu.Wedlug jego zdaje sie trafnych domniemywan jest to moneta wybita w Panstwie Polskim.Moja prosba do wspol forumowiczow to oczywiscie prosba o pomoc w identyfikacjii.Dziekuje i pozdrawiam.
Napisano
W duzych ilosciach byl wybity?Ma jakas wartosc numizmatyczna wieksza? W imieniu angola serdecznie dziekuje za kazde pozyskane informacje.
Napisano
AWERS. Tarcza z herbami Polski, Litwy i Wazów zwieńczona koroną.W otoku napis rozdzielony na górze koroną, a na dole cyfrą 3 w tarczy:
SIGIS.3.D:G - REX P.M D L
REWERS: Jabłko królewskie z liczbą 24 pośrodku i po bokach rokiem 2 - 5. W otoku napis przedzielony na górze krzyżem, a na dole tarczą z herbem Sas:
*MONE*NO - REG*POLO*
Napisano
Witam!
max23 wydaje mi się że troche cene za wyżyłeś w tym stanie jak dostanie 20 PLN to bedzie miał szczęście.
Pozrdawiam
______
Pig123
Napisano
pig123 niekoniecznie głębokie bicie wyraźne detale
a to cościemnego to do czyszczenia i może wyjść niezły stan :P
Napisano
Witam!
Max23 jak dla mnie wszystko co wykopane to jest II wszystko co czyscisz chemicznie to juz III a coś ciemnieszego to juz IV.
Pozdrawiam
Pig

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie