perun84 Napisano 5 Listopad 2006 Autor Share Napisano 5 Listopad 2006 Witam. Patrzyłem w wyszukiwarce ale nic nieznalazłem, na temat konserwacji manierki dak tzw kokosa". W warunkach domowych manierka peka na zgrzewach masy, co poradzic na to?Prubowałem lakierem bezbarwnym- ale po nałożeniu na próbę na podobny fant, prezentowało sdie to bardzo nieciekawie. Szpachlowania i innych takich żeczy nie mam zamiaru robić bo to świętokradztwo- poradźcie co zrobić by peknięcia dalej nie postępywały.Darek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 niekojarze kokosa" ale jak peka metal tzn aluminium pewnie to moge poradzic lutowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Alu się nie lutuje a jedyne spawa. Manierki są za delikatne aby dało się je spawać.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun84 Napisano 14 Listopad 2006 Autor Share Napisano 14 Listopad 2006 Kokos czyli aluminiowa manierka pokryta masą podobną z faktury do orzecha kokosowego(z tąd nazwa)A pęka nie aluminium tylko ta masa.Pozdrawiam.Darek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.