Shizo Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 witam ma pytanie jakiej wielkosci i ile moze kosztowac manges neodymowy taki co by wylowil ze studni mausera k98??pzdr.Shizo
Shizo Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 wielie sorki ale w temacie powinno byc Magnes a nie magmes ciemno bylo jak pisalem:Ppzdr.
Shizo Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 mam jeszcze jedno pytanie czy magnes neodymowy w ogole bedzie dzialal w wodzie prosze o odpowiedz
suchy ss Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 wejdz na allegro tam znajdziesz wymiary, ceny i przyblizony udzwig. W wodzie bedzie dzialac, nie martw sie:)
Shizo Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 ok thx wiesz kumpel mi mowil ze magnesy w wodzie nie dzialaja te sie postanowilem zapytac kolegow fachowcow:Dpozdro
Jacek P Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Tylko jak będziesz kupował, sprawdź czy jest to nówka.Słyszałem że magnesy neodymowe mają dużą moc, ale niestety tracą ją w miaę upływu czasu, wprawdzie całkowicie ona nie mija, ale coś w tym jest, bo np. mój neodym dźwiga teraz jakieś 3/4 tego co jak był nowy.
Shizo Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 ej koledzy a co powiecie o tym magnesie da on rade wyciagnac ze studni mauser?? karabin najprawdopodobnie lezy w mule
Shizo Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 http://allegro.pl/item138991192_super_mocny_magnes_magnesy_smco_45x15_hologram.htmlprzepraszam zapomnialem dac linka
folwar Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 witamZajrzyj na www.magnesy.pl tam na pewno znakdziesz to czego Ci potrzeba i nie bedziesz nabijał jakiemuś pośrednikowi z allegro. Pozatym nie są to najsilniejsze magnesy jakie można dostać. Jak poczytasz to się zorientujesz o co chodzi.Pozdrawiam
Kowal7 Napisano 9 Listopad 2006 Napisano 9 Listopad 2006 Witam! Neodym w wodzie bedzie dzialal bez problemu. Poza tym neodymy przyciagaja tylko ferromagnetyki, czyli zlom... Co do zywotnosci takiego magnesu, to z tego co wiem wynosi ona nawet okolo 50 lat....Z jedna wypowiedzia sie tu akurat napewno nie zgodze, a mianowicie dot. wypowiedzi nt. posrednikow..Link ktory wkleil Shizo kieruje akurat do pewnego sprzedawcy, ktory ma spore pojecie i doswiadczenie w tym temacie, ceny nie sa wg mnie wygorowane....A kolege Folwara prosze o podanie krajowego producenta jezeli takiego zna, bo tak sie sklada,ze czesto mam do czynienia z neodymami i jakos nie bardzo mozna znalezc bezposredniego producenta......Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.