Skocz do zawartości

prosba o pomoc.Cs 990

01111977

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!Prezentowanego na zdjeciach leciwego C scopa kupilem okazyjnie na targu w Wielkiej Brytanii.Chcialbym go wyprobowac ale nie bardzo wiem jak sie nim poslugiwac.Prosze o wskazowki.Pzdr

• 2 weeks later...
Napisano
Witam. 990-tka to wykrywacz statyczny.Uruchamianie- przekręć w prawo dolne prawe pokrętło-wykrywacz zacznie piszczeć-wciśnij czerwony przycisk w uchwycie,teraz prawe dolne pokrętło ustaw na granicy szumów.Ustawienia-lewy dół-rodzaj gruntu,zielone-standard,szare-plaża.Lewa góra-dyskryminacja,polecam ustawienie na 0. Prawa góra-rodzaj sygnału jaki usłyszysz, polecam audio+meter,wtedy wykrywacz będzie sygnalizował metale kolorowe piszczącym dzwiękiem a wskazówka ddchyli się w prawo,taki sygnał będzie też jak trafisz na duże przedmioty stalowe np; niewypał,blacha,wiadro itp. Mniejsze przedmioty stalowe [np.odłamki] będzie sygnalizował buczącym dzwiękiem,a wskazówka odchyli się w lewo.Stan baterji sprawdzisz przyciskiem pod wskażnikiem.Jak wykrywacz się wzbódzi [pojawi się ciągły sygnał,nawet w powietrzu] wciśnij czerwony przycisk.Polecam słuchawki.Owocnych poszukiwań.
Napisano
witam nie jestem pewien na 100% ale jak sie pomyle to sorka.wlączając należy podnieść wykrywacz ,oddalając od ziemi,przycisnąć czerwony przycisk i wlączyc sprzęt,przekręcając gałką aż do momętu pojawienia śię dzwięku,gdy pojawi sie dzwięk należy póścić czerwony przycisk,i opuścić sprzęt nad ziemię,sygnal wiodący jest wskazany ,czerwony przycisk jest od resetowania,kiedy się rozstroi,po wciśnięciu powraca do poprzedniego ustawienia.jeszcze raz jeśli się pomyliłem to sorka.pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie