Skocz do zawartości

Przyczulek mostowy

fafal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Posiada ktos kakretne informacje na temat przyczulka mostowego opartego o kanal kopalnica, mianowicie o przelamaniu niemieckiej obrony na poczatku lutego 1945r.
Napisano
To teren na wschod od Nowej Soli.Kanal od zachodu wpada do Odry na wysokosci Stanow,a od wschodu laczy sie z rowem Krzyckim za Kierznem.
  • 1 month later...
Napisano
siemka fafal.
ja tam cos slyszalem o tym poczytaj sobie na http://www.zsmb.nowasol.ids.pl/pso/pos/pso.htm

Mam dopiero 15 lat ale bardzo bym chcial pojechac na wykopki.
Jeżeli nie bedzie ci to bardzo przeszkadzac to mogl bym pojsc kedys z tobom na wykopki gdzies w okolice nowej soli??
Niestety wykrywacza nie posiadam ale za to mam saperke i moge pomoc w kopaniu (w zamian za pare lusek czy cos:D)

moj email to redi15_1991@o2.pl
a gg 7946863
Pozdro!!!!
Napisano
Czesc kolego. Ciesze sie ze wreszcie ktos sie odezwal, juz szczerze watpilem czy ktos wie o co chodzi. Ta stronka... Jak poszukasz znajdziesz znajdziesz kilka ciekawostek ale jednak same ogolniki. Ja troche szukalem i nie wiele tego jest. Ale nie powiem, jakies tam fanty wytargalem. P.S.Wpisz w goglle TRAKT PRUSKI.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie