Skocz do zawartości

Bartek 3

Gutek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Prosze o pomoc, a dokładnie chodzi mi o to jakich ustawień używać na dyskryminacji aby wykrywacz nie łapał" dużych żelaznych przedmiotów tylko wykrywał przedmioty z kolorowych metali. Problem mój polega na tym że jak ustawie dyskryminację aby odżucało duże żelazne przedmioty to wykrywacz nie pokazuje mi drobnych kolorów takich jak monety, łuski jak sobie z tym poradzić.
Napisano
Witam.
Monetek to sobie Bartkiem raczej nie pokopiesz. Ja z Bartkiem chodzę wyłącznie ma militarkę bo na drobnicę szkoda czasu. Drobe rzeczy (łuski, kawałki pierścieni wiodących i inne śmieci) łapie mi na dyskryminacji ustawinej na 8-8,5. Nie kopię wtedy żelaznych dupereli typu gwoździe, druty itp. Najlepiej popróbuj sobie z różnymi przedmiotami to sam dojdziesz na jakich ustawieniach pomykać.
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
A jakich ustawień używać na wszystkie metale aby był najczulszy na najdrobniejsze metale (podobno klamerki łapie na głębokości 50cm) jak go ustawić aby był taki czuły
Napisano
Nie widzę problemu, masz 4 pokrętła i tylko 3 działające na allmetal, z tego jedno to siła głosu, drugie to balans gruntu, raz nastawiasz do danego terenu i najwyzej korygujesz, zostało tylko pokrętło czułość.
Z nim też nie ma co kombinować, ustawiasz maxymalną możliwą wartość aby wykrywacz był jeszcze stabilny i to wszystko, innych nastaw dla uzytkownika brak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie