Gutek Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 WitamProsze o pomoc, a dokładnie chodzi mi o to jakich ustawień używać na dyskryminacji aby wykrywacz nie łapał" dużych żelaznych przedmiotów tylko wykrywał przedmioty z kolorowych metali. Problem mój polega na tym że jak ustawie dyskryminację aby odżucało duże żelazne przedmioty to wykrywacz nie pokazuje mi drobnych kolorów takich jak monety, łuski jak sobie z tym poradzić.
Kopi Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Witam.Monetek to sobie Bartkiem raczej nie pokopiesz. Ja z Bartkiem chodzę wyłącznie ma militarkę bo na drobnicę szkoda czasu. Drobe rzeczy (łuski, kawałki pierścieni wiodących i inne śmieci) łapie mi na dyskryminacji ustawinej na 8-8,5. Nie kopię wtedy żelaznych dupereli typu gwoździe, druty itp. Najlepiej popróbuj sobie z różnymi przedmiotami to sam dojdziesz na jakich ustawieniach pomykać.PozdrawiamKopi
Gutek Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 A jakich ustawień używać na wszystkie metale aby był najczulszy na najdrobniejsze metale (podobno klamerki łapie na głębokości 50cm) jak go ustawić aby był taki czuły
SWaldek Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Nie widzę problemu, masz 4 pokrętła i tylko 3 działające na allmetal, z tego jedno to siła głosu, drugie to balans gruntu, raz nastawiasz do danego terenu i najwyzej korygujesz, zostało tylko pokrętło czułość.Z nim też nie ma co kombinować, ustawiasz maxymalną możliwą wartość aby wykrywacz był jeszcze stabilny i to wszystko, innych nastaw dla uzytkownika brak
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.