Skocz do zawartości

dyskryminacja w jabelku?

Frosch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Słyszałem, że można przerobić JABELka tak, aby rozróżniał kolor od żelaza...
Czy to prawda?
Jeżeli tak, to prosiłbym o jakieś instrukcje dotyczące przeróbki... :)
Dzięki śliczne...
Pozdrowionka...!
Napisano
Dzięki!
Przynajmniej teraz wiem, że jest to możliwe...
Ale czy mógłbyś mi podać więcej szczegółów...?
Byłbym wdzięczny jakbyś napisał mi jakie części muszę dokupić i zamiast których wlutować...
Dzięki z góry...!
:)
Pozdrawiam!
Napisano
Frosch, zadałeś sobie trud przeczytania tamtych wątków?
To przeczytaj je jeszcze raz.
DJ MHz wpuszcza Cię w maliny. Niech sam sobie coś gdzieś wlutuje.
Dioda może sygnalizować fant, ale za cholerę nie powie Ci czy to kolor czy żelazo.
Pozdrawiam
Darek
Napisano
Czytałem...
Pytam sie o ta dyskryminacje, bo nie pierwszy raz spotkałem się tym, że można przerobić PI tak, aby rozróżniał kolor od złomu...
No to bede musiał sobie zakupić drugi wykrywacz (z dyskryminacją)... :) Mozesz mi polecić jakąś w miare dobrą a nie drogą wykrywke...?
Napisano
1. Możliwe jest, ale na razie dla zwyklaków jak my nieopłacalne.
2. Czego będziesz nią szukał? O jakiej kwocie myślisz?
Z wyświetlaczem czy bez?
Znaczenie ma: zasięg, waga, dyskryminacja, pinpoint, sygnał wiodący..?
Napisano
Od 1,5 roku używam JABELa, jestem bardzo z niego zadowolony - jeden mały minus, że łapie on śmieci...
Ogólnie to kolekcjonuje militarke...
Najważniejsze, aby dobrze odrzucała małe śmieci, zasięg był przyzwoity i monety łapała...Cena tak 500-800 zł a i moze być tańszy... :)
Napisano
na allegro spokalem sie z jabelkiem z dyskryminacja, kosztowal ok. 500zl ale nie wiem jak sie w nim sprawdza...:)na poczatku takze chodzilem na zwyklym PI ale postanowilem zmienic na smetka i powiem ze jest o 2 nieba leprzy:)
pzdr.
Dawid
Napisano
Poczytaj sobie o HS-3 Smentek (mimo ze statyk to monety ludzie koszą:), albo o Ultrze 2.
Chyba najbardziej podpadają pod opis.
Sporo informacji będzie też na tamtym forum.
Smieci? Jeśli mówisz o gwoździach i zardzewiałych żelaznych odłamkach to spoko - te wykrywacze sobie z tym poradzą, ale kapsle od wódki i folie aluminiową to i swoim minelabem wyjmuje.I dobrze robię bo sporo tych nibyśmieci to cienkimi sreberkami się okazują.
Miłej lektury:)
Pozdrawiam
Darek
Napisano
? to przepraszam :)
Tu jest ładny opis HS-3
http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=439
Pozdrawiam
Darek
Napisano
wlasnie dzieki temu linkowi co dal kol.Darek nauczylem sie obslugiwac smetka i chodze na tych ustawieniach, moim zdaniem sa bardzo dobre chociaz chodze bez sluchawek. No dobra dobra w watku jest mowa o jabelku:P wiec konczymy:D kol. Frosch obserwuj allegro moze jeszcze sie pojawi taki przerobiony jabelek:]
pzdr.
Dawid
Napisano
z jabelkiem jest kłopot jeśli chodzi o przeróbke ale morzesz bezpoblemu przerobić pejotke zamieszczonom w praktycznym elektroniku ( 8/2000 ) podobne wykrywki sprzedaje gościu z wyszkowa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie