Frosch Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 Witam!Słyszałem, że można przerobić JABELka tak, aby rozróżniał kolor od żelaza...Czy to prawda?Jeżeli tak, to prosiłbym o jakieś instrukcje dotyczące przeróbki... :)Dzięki śliczne...Pozdrowionka...!
DarekD Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Słyszałem że możliwe to to jest ale..ma dopiero powstać i kosztować ho ho i jeszcze trochę.Takie tam ploty:)PozdrawiamDarek
DarekD Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=31537&start=12&postdays=0&postorder=asc&highlight=jaboliCześćDarek
DJ MHz Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 troche lutowania, pare czesci i juz masz diodowy wskadznik zelaza i kolorku w jabelku ;]. tanio wychodzi.
Frosch Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 Dzięki!Przynajmniej teraz wiem, że jest to możliwe...Ale czy mógłbyś mi podać więcej szczegółów...?Byłbym wdzięczny jakbyś napisał mi jakie części muszę dokupić i zamiast których wlutować...Dzięki z góry...!:)Pozdrawiam!
DarekD Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Frosch, zadałeś sobie trud przeczytania tamtych wątków?To przeczytaj je jeszcze raz.DJ MHz wpuszcza Cię w maliny. Niech sam sobie coś gdzieś wlutuje.Dioda może sygnalizować fant, ale za cholerę nie powie Ci czy to kolor czy żelazo.PozdrawiamDarek
Frosch Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 Czytałem...Pytam sie o ta dyskryminacje, bo nie pierwszy raz spotkałem się tym, że można przerobić PI tak, aby rozróżniał kolor od złomu...No to bede musiał sobie zakupić drugi wykrywacz (z dyskryminacją)... :) Mozesz mi polecić jakąś w miare dobrą a nie drogą wykrywke...?
DarekD Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 1. Możliwe jest, ale na razie dla zwyklaków jak my nieopłacalne.2. Czego będziesz nią szukał? O jakiej kwocie myślisz?Z wyświetlaczem czy bez?Znaczenie ma: zasięg, waga, dyskryminacja, pinpoint, sygnał wiodący..?
Frosch Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 Od 1,5 roku używam JABELa, jestem bardzo z niego zadowolony - jeden mały minus, że łapie on śmieci...Ogólnie to kolekcjonuje militarke...Najważniejsze, aby dobrze odrzucała małe śmieci, zasięg był przyzwoity i monety łapała...Cena tak 500-800 zł a i moze być tańszy... :)
suchy ss Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 na allegro spokalem sie z jabelkiem z dyskryminacja, kosztowal ok. 500zl ale nie wiem jak sie w nim sprawdza...:)na poczatku takze chodzilem na zwyklym PI ale postanowilem zmienic na smetka i powiem ze jest o 2 nieba leprzy:)pzdr.Dawid
DarekD Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Poczytaj sobie o HS-3 Smentek (mimo ze statyk to monety ludzie koszą:), albo o Ultrze 2. Chyba najbardziej podpadają pod opis. Sporo informacji będzie też na tamtym forum.Smieci? Jeśli mówisz o gwoździach i zardzewiałych żelaznych odłamkach to spoko - te wykrywacze sobie z tym poradzą, ale kapsle od wódki i folie aluminiową to i swoim minelabem wyjmuje.I dobrze robię bo sporo tych nibyśmieci to cienkimi sreberkami się okazują.Miłej lektury:)PozdrawiamDarek
Frosch Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 Dzięki Wam za radę... :)Pozdrawiam!!!
suchy ss Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 kol. Darek:)HS-3 jest statykiem i dynamikiem:]
DarekD Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 ? to przepraszam :)Tu jest ładny opis HS-3http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=439PozdrawiamDarek
suchy ss Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 wlasnie dzieki temu linkowi co dal kol.Darek nauczylem sie obslugiwac smetka i chodze na tych ustawieniach, moim zdaniem sa bardzo dobre chociaz chodze bez sluchawek. No dobra dobra w watku jest mowa o jabelku:P wiec konczymy:D kol. Frosch obserwuj allegro moze jeszcze sie pojawi taki przerobiony jabelek:]pzdr.Dawid
bankakruka Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 z jabelkiem jest kłopot jeśli chodzi o przeróbke ale morzesz bezpoblemu przerobić pejotke zamieszczonom w praktycznym elektroniku ( 8/2000 ) podobne wykrywki sprzedaje gościu z wyszkowa
Frosch Napisano 10 Listopad 2006 Autor Napisano 10 Listopad 2006 A mozesz mi podac jakis namiar na tego goscia z myszkowa...?Pozdrawiam!
bankakruka Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 podaje ci nómer gg jak chcerz porozmawiamy 1976731pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.