marina Napisano 29 Październik 2006 Autor Share Napisano 29 Październik 2006 Witam na forum!Jestem Rosjanką z Syberii mieszkającą już w Polsce. Mój znajomy z Syberii mający przodków Polaków prosi mnie o odnalezienie miejscowości skąd pochodzili jego przodkowie.Jako, że nie mogę sama znaleźć tej miejscowości to ktoś mi doradził Wasze forum- podobno znacie sie tu i może ktoś mi pomóc.Miejscowość nazywa sie BAŁACKO (lub coś bardzo podobnego)Nie znalazłam tego w atlasie, a w googlach znalazłam tylko to:O sobie:Tralalala tralala, kogo to ...Zamieszkały:woj.Podlaskie/Bałacko Pod Lasem"Jest to stary opis(ta strona juz nie istenieje)uzytkownika pewnego portalu. Tak wiec jest jakis ślad.Moja hipoteza? Wieś Bałacko została częścią jakiegoś miasta/miasteczka na Podlasiu i ślad po niej zaginął. Została tylko pewnie zwyczajowa, nie urzędowa nazwa.Czy wiecie jak odnaleźć tą miejscowość? Przodek mojego znajomego został zeslany stamtad w roku 1875 i ponoć ta miejscowość była przy granicy z Rosja(???)pozdrawiamps)nie wiedząc na którym forum umieściłam to na hyde parku. Mam nadzieję, że to dobre forum-jeśli nie odpowiednie prosze moderatorów o przeniesienie wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.