diabelski Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 moneta ma średnicę dokładnie 30mm
diabelski Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 miedziak? nie chcę skrobać bo patynka jest piękna tu na skanach tego nie widać... jest coś warty czy tylko historycznie? dużo tego można znaleźć? pozdrawiam
misiaczor Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 w moim regionie nie jest to częsta moneta, alejej rynkowa wartość nie jest wielka, zreszzta mozna sprawdzić na allegro..ale ta jest ładnie zachowanaczym kopiesz?ja łażę z garrettem 250pozdr
diabelski Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 właśnie kupiłem rutusa solarisa i wyskoczyłem na test w pole, moneta leżała na ok. 20cm na skraju lasu, o oprócz niej trzy monety z 49r.-polskie grosze,nabój ćwiczebny z drewnianym pociskiem, guzik carski, klamerka, plomby z orłami dwugłowymi i pare łusek mausera - o śmieciach nie wspomnę bo mnogo ich było... krótko chodziłem bo deszcz mnie zgonił, ale zawsze coś...
misiaczor Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 spoko, nie jest źle!!!ja za na początku kopałem wszystkoz czasem poznasz sprzęt i wyczaisz miejscówy do kopaniaja generalnie śmigam po polach, zawsze wychodza jakieś moniakipozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.