Skocz do zawartości

okolice Lubska

lucekmetaal

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • 8 months later...
Napisano
Witam kolegów
Interesowaliście się może kiedyś działalnością BOJOWEJ GRUPY WYWIADOWCZYCZEJ ODDZIAŁU II „WISŁA” 28.01 –19.02.1945
która wysadziła pociąg w naszej okolicy chciał bym namierzyć to miejsce może cos zostało w ziemi. A był ktoś z was może w lesie koło Raszyna ciekawe miejsce jakaś mała fabryczka tylko strasznie zarośnięte .
  • 5 weeks later...
Napisano
Nie są to bajki , jest nawet Tygrys" opisujący ich akcje. Z tego co wiem to zrzucona ich w okolicach Strużki. Co do pociągu wiem że go wysadzili w kierunku Berlina wiec okolice od Lubska do Gubina.
  • 2 weeks later...
Napisano
i co wykopal ktos cos po tej gropie?? bo ciekawosc nie zna granic a tak na marginesie tez sie tym interesowalem i powne jest ze mieli oni zasobnik z bronia i zarciem ktoremu nie rozwinol sie spadochron i sie roztrzaskal, puzniej zostal zakopany przez grope. jesli nikt go nie wykopal to ja chetnie poszukam.
Napisano
Ja byłem ostatnio w okolicy (tak mi się wydaje) wysadzenia przez nich pociągu, jedyne, co trafiłem to mała łuska stawiałbym, że od pistoletu TT . W miejsce zrzutu nie wybierałem się jeszcze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie