lucekmetaal Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 Gdzie warto kopac w okolicach Lubska???Prosze o pomoc!!!Z gory wielkie dzieki
boysss Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 tu jest moje gg 1300705 odezwij sie pogadamy-pozdrawjam
atb22 Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 Witam kolegówInteresowaliście się może kiedyś działalnością BOJOWEJ GRUPY WYWIADOWCZYCZEJ ODDZIAŁU II „WISŁA” 28.01 –19.02.1945która wysadziła pociąg w naszej okolicy chciał bym namierzyć to miejsce może cos zostało w ziemi. A był ktoś z was może w lesie koło Raszyna ciekawe miejsce jakaś mała fabryczka tylko strasznie zarośnięte .
lucekmetaal Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Niestety nic o tej grupie nie slyszalem.Ale popytamA w jakich okolicach mniej wiecej wysadzili ten pociag???I czy to nie sa jakies bajki???
atb22 Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Nie są to bajki , jest nawet Tygrys" opisujący ich akcje. Z tego co wiem to zrzucona ich w okolicach Strużki. Co do pociągu wiem że go wysadzili w kierunku Berlina wiec okolice od Lubska do Gubina.
heer-general Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 polecam lekture tajemnice meklemburskich lasow lub gubin ryszarda pantkowskiego. eta moje gg 8488301 dawaj to pogadamy
boysss Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 ladowanie grupy wisła było na granicy dzisiejszego powiatu Żarskiego niedaleko Chocicza stoi tam nawet pomnik jakowyś
heer-general Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 i co wykopal ktos cos po tej gropie?? bo ciekawosc nie zna granic a tak na marginesie tez sie tym interesowalem i powne jest ze mieli oni zasobnik z bronia i zarciem ktoremu nie rozwinol sie spadochron i sie roztrzaskal, puzniej zostal zakopany przez grope. jesli nikt go nie wykopal to ja chetnie poszukam.
atb22 Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 Ja byłem ostatnio w okolicy (tak mi się wydaje) wysadzenia przez nich pociągu, jedyne, co trafiłem to mała łuska stawiałbym, że od pistoletu TT . W miejsce zrzutu nie wybierałem się jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.