fafik Napisano 17 Październik 2006 Autor Napisano 17 Październik 2006 Witam serdecznie i mam pytanie.Konfrontując mapy bitwy łódzkiej 1914 r z mapami WIG okolic Łodzi, wyszła mi mała nieścisłość, która wiąże się z przebiegiem linii kolejowej na odcinku okolice Kęblin, Anielin i okolic Strykowa, biegnie równolegle do obecnie istniejącej linii kolejowej biegnącej przez Stryków.Uprzejmie proszę o informacje dotyczącą tego odcinka torów.Fragment starszej mapki stacji krańcowych.pozdrawiam fafik
fafik Napisano 17 Październik 2006 Autor Napisano 17 Październik 2006 a to analogiczny odcinek z przedwojennego WIG-u
KamAndy Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Witam.Porównaj rysunek obu lini kolejowych na mapie niemieckiej. One nie są takie same. Prawdopodobnie ta wyżej to może być odcinek lini wąskotorowej. Nie znam aż tak dobrze historii najblizszych okolic Strykowa, ale może warto sprawdzić ten wątek?Pozdrawiam. Andy.
fafik Napisano 1 Listopad 2006 Autor Napisano 1 Listopad 2006 z całą pewnością jest to wąski tor, nawet zasłyszałem, że podobno ostały się fragmenty nasypów.serdecznie dziękuje i pozdrawiamwitek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.