larte Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 witamproszę o pomoc w id tej monetkiprzekopując babciny ogródek na zimę, znalazłem ją w stanie jak widać nie ciekawym. materiał miedź, średnica 25 mm. na awersie zarys popiersia, dookoła mało czytelny napis: ??EIN ?XTRAdość znaczna odległośc pomiędzy biciem monety a rantem, ok.3-4mm.proszę o jakiekolwiek sugestie co do identyfikacji, za które z góry dziękuję.
larte Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 na rewersie jakby tarcza z orłem w koronie, a nad tarczą duża korona [chyba :)].
osterode Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Cze Larte.To nie jest moneta tylko pruski guzik urzędniczy. Fotki poszukaj na forum był on pokazywany wielokrotnie.Pozdrawiam
larte Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 czy kolega osterode jest absolutnie pewien że to nie moneta?? to jest całkowicie płaskie, jak moneta. szukałem po forum tego 'guzika' ale nie znalazłem. jeśli mógłbyś podesłać link do postu to byłbym bardzo wdzięczny.pozdrawiam
Anielskooki Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 To zdecydowanie i całą pewnością nie jest moneta.Na fotkach wyraznie widać że to zdewastowany guzik albo plomba.
fraktal Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=336419#336419
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.