Skocz do zawartości

Informacje nt. Braszowic

czarny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ponownie: czy ktoś posiada jakąś wiedzę na temat kopalni w Braszowicack k. Wrocławia? Próbuje dotrzeć do ciekawych dokumentów, planów. Wiem, że z planami trudno, bo kiedy onegdaj spotkałem grupę z Warszawy to widziałem z jaki mozolem tworzą skomplikowaną siateczke korytarzy i poziomów...
Napisano
Kopalnia Magnezytu w masywie Grochowej, w czasie wojny szła tam produkcja samolotów. Na tym samym terenie znajduje się kilka szańców i fortyfikacji z XVIII w. Obecnie eksploatowana metodą odkrywkową. Penetrowałem ja i znam tam kilka ciekawych miejsc. Szczegóły na priv.
Napisano
Zdecydownie odradzam eksplorację braszowic , kopalnia jest w dość dobrym stanie ale jest potwornie duża i bardzo łatwo jest zgubić drogę .Łaziłem tam kilka razy z ekipą , która robiła plany podziemi i mimo dokładnych notatek bywało ciepło . Kopalnia jak wiadomo jest obecnie odkrywką , więc stan niektórych wejść jest opłakany a dojście do nich niebezpieczne.
Napisano
Swego czasu (bodajże rok temu) ekipa z Warszawy (spotkana w podziemiach niedaleko Lisiej Nory" - pozdrawiam) robial plany podziemi. Czy cos z nich konkretnego sie urodziło?
Napisano
Szkoda że nie mieli chłopaki orginalnych planów i musieli się natrudzić rozrysowywująć chodniki. Ale to dobra szkoła i bogate doświatczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie