radek66 Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 mam jeszcze jedno pytanko do strzelinskich poszukiwaczy (no i nie tylko strzelinskich). na pewno kazdy zna maly zagajnik zwany Promil"(nie wiem czemu ale mi kojarzy sie z jednym). znajdowal sie tam przed wojna, jak i troche w czasie wojny palacyk, nieduzy dworek. w tej chwili pozostaly tylko ruiny. nie moge dotrzec do informacji kto zamieszkiwal ten dworek. wiem natomiast i to informacja sprawdzona ze pod ruinami znajduje sie wejscie do podziemnych tuneli jakich pelno przecie w naszym miescie.z boku tego lasku jest kruszarnia granitu i dnia pewnego zapadla sie ciezka koparka gasienicowa, niestety tunel zostal zaraz zakopany pod akompaniamentem policji.wracajac do tego lasku - osobiscie znalazlem nieopodal tego dworku rure wystajaca pionowo z ziemi o srednicy ok.20-25 cm. zalegala na glebokosci 1-1,5 metra. mysle ze mogla byc to rura wentylacyjna lub cos w tym rodzaju. sprawa zostaje otwarta kiedys sie do tego dokopie!jezeli ktos posiada informacje dotyczace tego dworku to prosze o postypozdro radek66 :)
moowi Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Znam ten lasek , i jakieś dwa tygodnie temu się przymierzałem" do niego lecz za dużo ludzi się kręciło w pobliżu. A wiesz czy po wojnie stał jeszcze ?Wal do mnie na mail moowi@o2.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.