Skocz do zawartości

NAJWIEKSZE ODKRYCIA

Gość Biker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Jeszcze nie zaczalem poszukiwania, ale mam taki zamiar.
Dlatego mam kilka pytan:
-Czy po kazdym wyjsciu w teren udaje sie Wam cos przyniesc do domu? (dla mnie skarbem bylby kazdy przedmiot z czasow wojny i przed wojna ;)
-Czy czesto sa \falszywe alarmy\"?
-Czy nie jestescie znuzeni chodzeniem i szukaniem bez skutkow?
-Czy czesto wykrywacz daje znac ze cos jest pod ziemia?

To na tyle - Pozdro
Napisano
Kolego jesli pojedziesz na miejsce bitwy lub stacjonowania wojska zawsze cos znajdziesz, zazwyczaj luski ktore na poczatku beda cie jarac. Potem zauwazysz ze to juz nudne i twoim celem bedzie helm lub klamra od pasa a z tym juz trudniej. Po pewnym czasie kazda nastepna luska bedzie cie denerwowac. Czasami jak kopiesz caly dzien i wykopiesz nic to masz dosc wykrywania i twierdzisz ze juz nigdy, jednak za tydzien znowu pedzisz do lasu. Jak raz zlapiesz bakcyla to juz po tobie. To albo Ci sie podoba i bedzie podobac albo ci sie nie podoba i nie bedzie nigdy twoim hobby. Nie wiem czy nie zamieszalem zbytnio ale tak to w tym fachu jest:):):):)
Napisano
No i tu jest problem, bo nie znam sie na historii i nie wiem gdzie w mojej okolicy toczyly sie jakies bitwy :). Historia nigdy mnie nie obchodzila, ale moze (na pewno) mnie to zainteresuje jak bym cos zaczal znajdywac...
Szukalem w internecie jakies historyczne mapy, ale bez rezultatow. Moze przydalaby sie jakas ksiazka?
Jestem z Jeleniej Góry.

Pozdro
Napisano
jak nie obchodziła cię historia - to aby coś znaleść musi zacząć cię ona interesować- pamiętaj 1 dzień kopania - to co najmniej 2 książki do przeczytania
Napisano
Twoja okolica to doskonały teren-rozejrzyj się-wszak sporo zrzutowisk tam właśnie było...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie