marcin2828 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 Cześć ,Chciałbym Was poprosić o poradę . Chcę kupić pierwszy detektor , ma on mi służyć do poszukiwania monet . Czy Viking Vk 20 będzie do tego odpowiedni ? A może poradzicie mi kupić coś innego? Nie wiem który system pracy - statyczny , czy dynamiczny bardziej będzie się nadawał do poszukiwania monet ?Dzięki za pomoc
ARKADIO.IE Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 witam nie znam Vk20,ale jak mogę Ci doradzić coś na początek,tak abyś się nie zniechęcił proponuje statyka C.scope 990. ,jest to łatwy do opanowania sprzęcik,dyskryminacja tonowa,i wskażnik ,prawie na 90% będziesz wiedział, co kopiesz,a do monetek się on nadaje nawet bardzo.pozdrawiam ps .to co znajdziesz w ziemi,łatwo je namierzysz :)
marcin2828 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 dzięki Arkadio , powiedz proszę tylko gdzie mogę dostać ten detektor ?
marcin2828 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 Właśnie przeczytałem Twój temat o C.scope , ale wiesz mogę czytać wiele , a im więcej poznaję modeli różnych wytwórców tym bardziej nie mogę się zdecydować , tyle tego teraz jest na rynku . Dlatego wolę oprzeć się na opinii kogoś takiego jak Ty , kogoś kto zna się na tym i ma większą możliwość porównania i ocenienia co jest dobre a co nie , co się nadaje do takiego celu , a co się nadaje do innego . Do tej pory byłem nastawiony na Vikinga Vk20 , ale teraz już sam nie wiem więc postanowiłem , że kupię to co mi polecicie na forum :)
ARKADIO.IE Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 witam z tym moim doradzaniem to może być rożnie,czy nie tak?nie jest tobie nikt w stanie doradzic jak nejlepiej,choćby obiecywał złote góry,to jest tylko forum, opinie wszystkich ludzi,decyzje musisz podjąć sam,ja tylko podsunąłem Ci pomysł na dośc ciekawy,i dobry sprzęt,ale takich ludzi może być więcej,i bedziesz miał mętlik w głowie,tak zle i tak zle.jeszcze jedno pytanie gdzie chciałeś kupić Vk,i za ile?pozdrawiam
marcin2828 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 kolega ze Stanów może mi go przywieść za 120$ , jest w tzw. komisie .
ARKADIO.IE Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 witam to niech poszuka C.scope1220xd,1220xdp.troszke więcej kosztuja, a zapewniam nakopiesz sie kolorku,jest jeszcze jeden model, ale cena jeszcze większa 1220R.w Angli kosztuje 345f.w stanach nie wiem,ale zaraz sprawdzę.pozdrawiam
marcin2828 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 a co się kryje pod oznaczeniami xd , xdp ,R ?
ARKADIO.IE Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 witam xd starszy model,ale jary,xdp nowszy,r najnowszy z wyświetlaczem ,możesz zobaczyć jaki ma zasieg 1220xd http://free.polbox.pl/d/dark/testy.htm i co do xdp to ma 2 cewki.pozdrawiam
marcin2828 Napisano 7 Październik 2006 Autor Napisano 7 Październik 2006 Witam ponownie Wszystkich !CZY ZNALAZŁBY SIĘ NA TYM FORUM CHOĆ JEDEN UŻYTKOWNIK VIKINGA VK20 LUB VK30 , KTÓRY ZECHCIAŁBY SIĘ PODZIELIĆ SWOIMI WRAŻENIAMI Z UŻYTKOWANIA TEGO SPRZĘTU ? EWENTUALNIE KTOŚ KTO ZNA OPINIE UŻYTKOWNIKÓW .BĘDĘ WDZIĘCZNY
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.