Skocz do zawartości

KTO KOPAŁ NAD BZURĄ?

Gość "

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy któryś z kolegów poszukiwaczy kopał może w widłach Bzury i Wisły? Wybieramy się tam jutro i ciekaw jestem spostrzeżeń i może jakiś \ namiarów\" ? pozdrawiam. Poszukiwacz z Gdynii.
Napisano
Tylko nie skreć nogi na licznych dołkach pokopanych przez teoich poprzedników. i jak idziesz wg. map z ksziążek o bitwach to uwzględnij poprawki nawet do paru kilometrów.
powodzenia
Napisano
no to sie mozemy spotkac. jutro prawdopodobnie tez sie tam bede krecic :)
Napisano
Kopałem tam raz po lekturze pewnej ksiąszki w której opisali jedno miejsce gdzie doszło do NIESAMOWICIE ciężkich walk i CO - no i nic nawet jedej łuski!!!
Napisano
Normalne. Za dużo tubylców i za dużo kopaczy.
Napisano
Niekoniecznie. Troszke na wyczucie trafiliśmy w 3 wykrywacze do niekopanego lasku, efekt - orzełek polski, jakieś klamerki od plecaka, niezbędnik itp. A śladów kopania nie widać.
Znaczy teraz już widać, choć dołki po sobie zakopujemy :)
Pozdrawiam.
Napisano
Byłem, szukałem, kopałem, chodziłem cały dzień (z ekipą w 5 wykrywaczy) mam zakwasy i .... NIC.Tubylcy tylko powiedzieli, ze tam takich ekip były setki , byli nawet tacy co w Bzurze nurkowali. Ale (jeśli tylko zdazy się okazja) to pojadę tam znowu. Pozdrawiam. ps' Ale znam miejsca na kępie oksywskiej, gdzie jest więcej Polskich fantów.
Napisano
Nie warto! Nad Bzurą kopało się fajnie 15 lat temu-dziś więcej znajdziesz tam pierwszowojennych śmieci niz cokolwiek z II wś.Ale jeśli się upierasz szukaj kolo Witkowic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie