Gość Napisano 16 Maj 2002 Napisano 16 Maj 2002 Czy któryś z kolegów poszukiwaczy kopał może w widłach Bzury i Wisły? Wybieramy się tam jutro i ciekaw jestem spostrzeżeń i może jakiś \ namiarów\" ? pozdrawiam. Poszukiwacz z Gdynii.
Gość Napisano 16 Maj 2002 Napisano 16 Maj 2002 Tylko nie skreć nogi na licznych dołkach pokopanych przez teoich poprzedników. i jak idziesz wg. map z ksziążek o bitwach to uwzględnij poprawki nawet do paru kilometrów.powodzenia
Gość Napisano 16 Maj 2002 Napisano 16 Maj 2002 no to sie mozemy spotkac. jutro prawdopodobnie tez sie tam bede krecic :)
Gość Napisano 19 Maj 2002 Napisano 19 Maj 2002 Kopałem tam raz po lekturze pewnej ksiąszki w której opisali jedno miejsce gdzie doszło do NIESAMOWICIE ciężkich walk i CO - no i nic nawet jedej łuski!!!
Gość Napisano 19 Maj 2002 Napisano 19 Maj 2002 Niekoniecznie. Troszke na wyczucie trafiliśmy w 3 wykrywacze do niekopanego lasku, efekt - orzełek polski, jakieś klamerki od plecaka, niezbędnik itp. A śladów kopania nie widać.Znaczy teraz już widać, choć dołki po sobie zakopujemy :)Pozdrawiam.
Gość Napisano 20 Maj 2002 Napisano 20 Maj 2002 Byłem, szukałem, kopałem, chodziłem cały dzień (z ekipą w 5 wykrywaczy) mam zakwasy i .... NIC.Tubylcy tylko powiedzieli, ze tam takich ekip były setki , byli nawet tacy co w Bzurze nurkowali. Ale (jeśli tylko zdazy się okazja) to pojadę tam znowu. Pozdrawiam. ps' Ale znam miejsca na kępie oksywskiej, gdzie jest więcej Polskich fantów.
Gość Napisano 22 Maj 2002 Napisano 22 Maj 2002 Nie warto! Nad Bzurą kopało się fajnie 15 lat temu-dziś więcej znajdziesz tam pierwszowojennych śmieci niz cokolwiek z II wś.Ale jeśli się upierasz szukaj kolo Witkowic.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.