Gość Napisano 22 Wrzesień 2003 Share Napisano 22 Wrzesień 2003 Mam stg pokryty resztkami szpachli, masy formierskiej, służył do odlewów z alu, więc jego też ma pozostałości, czy wszystko może usunąć elektroliza, jeżeli tak to sodowokaustyczna, czy solna ?A może fosol ?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Wrzesień 2003 Share Napisano 22 Wrzesień 2003 Wygotuj w oleju powinno odpaść.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Wrzesień 2003 Share Napisano 22 Wrzesień 2003 A jaki rodzaj oleju, do pieczenia może być ?BB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Wrzesień 2003 Share Napisano 22 Wrzesień 2003 nie do pieczenia tylko smażenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Wrzesień 2003 Share Napisano 23 Wrzesień 2003 Jakikolwiek samochodowy, stary silnikowy ,cokolwiek.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 pracuje w odlewni u nas usuwa to sie poprzez srutowanie lub piaskowanie ale jezeli chodzi o broń to trzeba ostroznie aby nie uszkodzic oczysc recznie z newralgicznych miejsc nastepnie je zabezpiecz ,i śrutuj krótkimi cyklami. miejsca na których nie ma szpachli ani masy zabezpiecz najlepiej tasma izolacyjna gumowa,poniewaz srutowinca lub piaskarka bierze całosc trzeba troche zabawy ale da sie zrobic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Zrobiłem trochę inaczej, kupiłem w Tesco gazową lutownicę (bardziej to przypomina spawarkę) i ogrzewałem (wręcz spalałem) masę formierską i szpachlę, potem zeskrobywałem wszystko igłą lub niewielkim śrubokrętem. Pomogło oczyściłem z tego całe stg.Aha stg było piaskowane więc ma szarawy kolor, jednak bebechy w środku mają lekki nalot rdzy, czy wsadzić go do elektrolizy, czy do oleju do maszyn precyzyjnych ???Pzdr. Bagneciarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Dla informacji:BB to Bagneciarz, nie chciało mi się pisać długiej nazwy.Pzdr. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.