pol Napisano 22 Wrzesień 2003 Autor Napisano 22 Wrzesień 2003 CZe wszystkim.Mam pytanie czy można i czy może ktoś już tego dokonał.Mianowicie czy dało by radę z powojennej bluzy straży granicznej RFN (jaką można zobaczyć w dziale tarnnung na www.whatfor.prv.pl )uzyskać bluze która mogłaby odtwarzać umundurowanie niemieckie z 2WŚ.Kumpel chce mi taką sprzedać , ale nie wiem za bardzo czy może to być tylko jako ciekawostka , czy można ją będzie do czegoś wykorzystać.z góry wielkie dzięki za pomocP.S.Jak wiecie to piszczie jak najszybciej , bo może ktoś inny ją kupi ,a ja nie chciałbym stracić takiej okazjipozdro pol
pol Napisano 22 Wrzesień 2003 Autor Napisano 22 Wrzesień 2003 Mogę dodać tylko tyle ,iż kokretnie to dział tarnnung wh.pozdro pol
pol Napisano 22 Wrzesień 2003 Autor Napisano 22 Wrzesień 2003 Zapomniałem o najważniejszym!!!Chodzi Kamuflaż łotny" - Sumpftarnmusterproszę o jakiekolwiek wskazówki , gdyż czas gra tu b.ważną rolępozdro pol
Gość Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Nie uzyskasz takiego efektu jak na bluzach Wehrmachtu - one nie miały takich szpar" pomiędzy plamami, poza tym krój jest zupełnie różny. I rzecz druga - bluzy z 4 kieszeniami kroju zwykłego mundury były niezwykle rzadko stosowane przez Wehrmacht, prędzej SS szyło takie bluzy dla siebie z materiału włoskiego lub innych kamuflaży (nie geometrycznych, lecz plamiastych)Pozdrawiam
pol Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 Sturmann wielkie dzięki za zainteresowanie i tak szybka odp.pozdro pol
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 A ma ktoś może opis kroju i szycia panterki tej wiązanej pod szyją?Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.