tottek Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 Nie mogę uwierzyć że osobiście udało mi się wykopać coś takiego!Leżało sobie tyle lat na polu, aż tu nagle cmyk i już nie leży! Proszę o jakieś informację na temat tej monety. Zauważyłem tylko, że jest to chyba srebro, 18 mm średnicy.Ciekawi mnie okres wybicia i przybliżona wartość.Pozdro!
DarekD Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Rzym, denar Antoninusa Piusa, chyba pozycja 25?http://www.coinarchives.com/a/results.php?results=100&search=antoninusPozdrawiamDarekp.s. wartość .. najlepiej sprawdź na all..
elnio Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Pośmiertny denar cesarza Antoninusa Piusa (zn. 161 r.) wybity za panowania jego nastepcy Marka Aureliusza.
tottek Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 Znaczy młody nie jest!A widzę też, że ten władca monet trochę wyprodukował za swego panowania! Dzięki serdeczne kolegom!
elnio Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Monety z wizerunkiem Antoninusa Piusa należą do najpopularniejszych monet rzymskich.P.S. Wysłałem mała prośbę na maila.PozdrawiamArek
manio Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Moneta ciekawa moim zdaniem,ciekawi mnie jeszcze w którym rejonie Polski została wykopana,może bym się tam wybrał skoro mam jeszcze troche urlopu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.