Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Polecam Autan so kupienia w aptece - stosowac zewnetrznie :))) przed kopaniem , lub w trakcie poprawiac . Rzadne swinstwo nawet nie usiadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Odbiegajac troszke od tematu-na Gornym Slasku w lasach -inwazja normalnych much.Czy u Was tez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Próbowalem roznej chemii i to nie jest skuteczne, bo wietrzeje a poza tym smierdzisz. Ja ubieram sie w moro, zakladam rekawice i amerykanska moskitiere. Czasem sie zgrzeje ale wystarczy troche posiedziec i odpocząc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Wydaje mi się, że okres letni jest dla poszukiwaczy mało atrakcyją porą. Wszelkie możliwe robactwo skutecznie odstrasza (bardziej niż leśniczy) wszystkie próby kopania. W sobotę miałem pierwsze tego przykłady :-(.Co wy o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 nasmaruj sie sokiem z lisci orzecha lub bierz witaminke B costam . Sa potem niezle jazdy zapachowe od potu :) ale komary nie gryza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 po orzechu wlaoskim bedziesz dodatkowo ladnie zbrazowiony schodzi trudno wiec odradzam witamine mozesz tez rozetrzec /rozpuscic w odzie i sie nia wysmarowac tez pomaga na same ugryzienia czasem pomaga wcierany sok z cebuli ale to srawa indywidualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Akurat komary są najmniej groźne. One były są i będą, chyba, że ktoś jest na nie szczególnie uczulony. Po pewnym czasie przestaje się je zauważać, chyba, że jesteś rozebrany do rosołu ;-). W ogóle nasz klimat jest dość przyjazdny dla prawdziwego poszukiwacza. Gorsze mogą być kleszcze i żmije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 powiem tyle ze ja poprostu jem grudkę drożdzy na 2-3 godziny wcześniej i podczas kopania pomaga lepiej niż niejeden specyfik:)pozdro michał BBasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Dla mnie od komarów są gorsze meszki. Na komary, to się można ubrać w koszulę i spodnie i jest OK (trzeba tylko uważać na własny nos i dłonie). Gorzej jest z meszkami, bo to pieprzone dziadostwo włazi pod ubranie i tam kąsa. Spodnie trzeba wpuszczać w buty lub skarpety itp. Ale na meszki pomaga zapach waniliowy - przynajmniej w moim przypadku. Z drugiej strony, jak coś się fajnego kopie, to się nie zwraca uwagi na żadne robactwo ;-)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 To fakt, że jak się kopie to wszystko jedno. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale wczoraj w autobusie miejskim słyszałem jak dwie babcie rozmawiały na temat ukąszeń i że najlepsze jest przecieranie krochmalem miejsc ukąszeń. Działa????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.