Skocz do zawartości

Który wykrywacz jest lepszy

Wampir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chodzi mi o takie pierdułki jak monetki, guziki,odznaczenia. Zresztą wiem gdzie jest zgubiona złota obrączka i dobrze by było ja odszukac- Mój VLF pana Bartoszewskiego z Wrocławia jest dobry ale z ta pierdułka sobie nie poradzi. Zastanawiam sie nad Solarisem, tylko ze ten wykrywacz pozera szybko baterie. No ale wsumie cos za coś.
A wy panowie na jakim sprzecie chodzicie, a co zatym idzie na jakim terenie(piasek, glina itd)- bo to tez jest wazne.
Napisano
Czesc Geo. Mowisz ze to dobry sprzet. Jego zasieg podany przez producenta sprawdza sie w terenie. Chodzi mi o to czy łapie monetki na tej głębokosci ktore podał producent w tabeli.
Napisano
jestem uzytkownikem smetka i jak piszesz ze chcesz szukac guzikow, monet tj. drobnicy to takze polecalbym Ci solarisa, chociaz smetek z mala cewka tez nie jest zly, ja mam cewke 30cm i drobnice takze ciagnie:)
pzdr.
Dawid
Napisano
Witaj Wampir! Jeżeli chodzi o monetki, to znalazłem do tej pory jedynie kilka z PRL. Chyba mam pecha ale nastawiłem się na inne poszukiwania i chodzę na mix A /all metal/. Chodząc na monetki, musiałbym używać dynamiki, gdyż przełączanie na pinpoint zajmuje w Solarisie dużo czasu. W mix też jest dynamika i wyskakuje dużo drobnicy ( najczęściej kapsle od karbidówki). Grubsze elementy nie ukryją się ale dane w instrukcji o głębokości drobnicy podane są dla maksymalnych ustawień Sens (czułości)-w praktyce w moim przypadku na tym ustawieniu występują kłopoty ze stabilnością poszukiwań i pokrętło to ustawione mam na godz. 12. Może któryś z kolegów podzieli się swoimi uwagami na temat pracy /Solarisa/. Pozdro....
Napisano
Witam. Posiadam Tesoro Silver Max-a, który jest bardzo dobry na kolorek, natomiast kolega ma Solarisa. Mogę powiedzieć, że Rutus w dynamiku bardzo ładnie łapie monetki i ma nieco większy zasięg. Natomiast kumpel zawsze ma problemy z namierzeniem fanta w wykopanej ziemi. Ale z tego co zauważyłem, to chyba nie chce mu się przełączać na Pinpoint.
Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie