aszido Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Napisano 18 Sierpień 2006 Znalazłem ten wykrywacz MAKI do samodzielnego wykonania przeglądając różne fora, ale nie spotkałem się z jego oceną w praktycej. Jedyne co znalazłem to porównanie go do (podobnego cenowo i również do samodzielnego wykonania)ALL-1. pierwszy ma być lepszy do militariów drugi do monetek.Prosiłbym o odpowiedź na nast. pyt;1. czy warto było składać, a nie np. kupić dokładając 100-200zł coś firmowego?2. czy posiada zadowalające zdolności wykrywcze?3. do jakich firmowych madeli można by go porównać?4. inne zalety/wady.
krzycho Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 ja osobiscie wolał bym kupić coś gotowego firmowego na gwarancji:)
Piorek Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Maki to ktorys z Bartkow, nie jestem pewien ale chyba jedynka.O All-1 tu jest wszystko napisane:http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/index.php?sid=6cfeb628da514cf4f70ff18b4590290c
aszido Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 MAKI to w. zbudowana na pdst. salamandry, tak wyczytałem. O ALL-u wyczytałem prawie wszystko co było na forach i pewnie zacznę go robić. Jednak nie ma on statyki przez co statyczny MAKI też by sie przydał. Taki mam charakter że wolę zbudować jak kupować, bo przy tym zawsze czegoś można się nauczyć, zrozumieć. uważam też że najlepszy komputer do wykrywacza to własna głowa. Mam obecne zwykłego jabelka, i bez żądnych przeróbek potrafię namieżyć pocisk na gł. 25 cm tylko dzięki interpretacji popiskiwania, ale to już nie to. bo i mały gwóźdź daje ten sam sygnał, a co się nakopię to moje. dlatego zacząłem szukaś czegoś do zrobienia z dyskryminacją.moje pytanie było zadane w celu dowiedzenia się co sami użytkownicy sądzą o swoich składakach, jak porównują je do firmówek i czy warto je było robić. Szczególnie chodziło mi o MAKI bo na forach nie spotkałem się z opiniami jego użytkowników.za odpowiedzi serdecznie dziękuję, ale prosiłbym o uzasadnienie swoich opini, szczególnie opartych na własnych doświadczeniach.
SWaldek Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 Opinii urzytkowników ALL-1 szukaj na wskazanym forum, a MAKI to nic innego jak F555 o którym masz b.duzo informacji własnie na tym forum. Kiedyś sam opisywałem swoje poczatki z budowy i urzytkowaniaPozdrawiam
aszido Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 dzięki za odpowiedź, trochę mi się rozjaśniło, ale czy naprawdę nie ma nikogo kto złożył MAKI?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.