kamene1 Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 interesuje mnie gora zbujow na gorze chelmskiej,czy ktos wie ktora to dokladnie?
Mauser Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 dokładnie to w Koszalinie jest tylko jedna góra z punktem widokowym i zabytkowym klasztorem jest przy wjeździe do Koszalina od strony Słupska :)
luger Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Mauser- to że trafiłeś z autobusem turystów do miejsca będącego gwoździem programu wszystkich wycieczek nie oznacza, że jak piszesz ...jest tylko jedna góra...". W kompleksie Gollenwald jest wiele wzniesień. Niestety często występują pod różnymi nazwami, np. Góra Brauna jest również oznaczona na niemieckich mapach jako Schnappsberg. W kompleskie znajdowało się na wzgórzach wiele punktów widokowych. Być może byłem na Górze Zbujów i nawet o tym nie wiem. Przewędrowałem sporo ale jeszcze nie wszędzie byłem.Pozdrawiam L.
hubertkoszalin Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 witam.na tej górze chełmskiej można coś ciekawego znleżć??byla tam jakas bitwa czy coas takiego ??pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.