Skocz do zawartości

kolejny zachowany TKS?

Gość Marek Jaszczołt

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś słyszał o egzemplarzu TKS znajdującego się w rękach prywatnych w norweskim Finnmark? Dla mnie to zupełna nowość.
Własciciej jest skłonny do sprzedaży tego egzemplarza :-)

Pozdrawiam,
Marek Jaszczołt

a jak to wygląda ?... bo u mnie za stodołą leży coś takiego ,a konkretnie to to co z niego zostało , obudowa poszła na blachy do pieca , a silnik do traktora

Jak zobacze zdjecie tego egzemplarza to uwierze.
Muzeum Ruchu Oproru w Oslo jest nim zainteresowane. Jakos w sciepy narodowe nie wierze :-( wiec szybciej bedzie bo mozna bedzie zobaczyć w Oslo niz w Warszawie.
Jak coś się dowiem o tym TKS to dam znać :-)
Marek Jaszczołt

Niestety,ale jest to wrak czołgu Renult Ft-17.Dla zainteresowanych adreshttp://hem.fyristorg.com/arcticwar/report_narvik.html
Hartmann

Czekam na zdjecia, ale wychodzi ze TKS został przez miejscowego przerobiony na ciągnik, dodatkowo własciciel wymienił mu silnik na Fordowski :-(
Dam znać jak bedę miał zdjecia.

Pozdrawiam,
Marek Jaszczołt

Czy Suwalska Brygada Kawalerii miała tankietki, bo słyszałem (do sprawdzenia świadek żyje) że z braku paliwa czy też awarii zostały rozmontowane i zakopane w lesie. Byłem tam ale to kilkadziesiąt ha do sprawdzenia.

Suwalska Brygada Kawalerii a konkretnie 31 dpanc. posiadał szwadron tankietek TK d-ca por.Antoni Palukajtys.Mobilizację przeprowadził 7 batalion Pancerny z Grodna.
Hartmann

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie