Gość Napisano 12 Maj 2002 Share Napisano 12 Maj 2002 Czy ktoś słyszał o egzemplarzu TKS znajdującego się w rękach prywatnych w norweskim Finnmark? Dla mnie to zupełna nowość.Własciciej jest skłonny do sprzedaży tego egzemplarza :-)Pozdrawiam,Marek Jaszczołt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maj 2002 Share Napisano 12 Maj 2002 Jeżeli byłaby to prawda to trzeba zrobić ściepę narodową i zakupić to cacko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maj 2002 Share Napisano 12 Maj 2002 a jak to wygląda ?... bo u mnie za stodołą leży coś takiego ,a konkretnie to to co z niego zostało , obudowa poszła na blachy do pieca , a silnik do traktora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maj 2002 Share Napisano 12 Maj 2002 Jak zobacze zdjecie tego egzemplarza to uwierze.Muzeum Ruchu Oproru w Oslo jest nim zainteresowane. Jakos w sciepy narodowe nie wierze :-( wiec szybciej bedzie bo mozna bedzie zobaczyć w Oslo niz w Warszawie.Jak coś się dowiem o tym TKS to dam znać :-)Marek Jaszczołt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maj 2002 Share Napisano 12 Maj 2002 Niestety,ale jest to wrak czołgu Renult Ft-17.Dla zainteresowanych adreshttp://hem.fyristorg.com/arcticwar/report_narvik.html Hartmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Czekam na zdjecia, ale wychodzi ze TKS został przez miejscowego przerobiony na ciągnik, dodatkowo własciciel wymienił mu silnik na Fordowski :-(Dam znać jak bedę miał zdjecia.Pozdrawiam,Marek Jaszczołt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Czy Suwalska Brygada Kawalerii miała tankietki, bo słyszałem (do sprawdzenia świadek żyje) że z braku paliwa czy też awarii zostały rozmontowane i zakopane w lesie. Byłem tam ale to kilkadziesiąt ha do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Suwalska Brygada Kawalerii a konkretnie 31 dpanc. posiadał szwadron tankietek TK d-ca por.Antoni Palukajtys.Mobilizację przeprowadził 7 batalion Pancerny z Grodna.Hartmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.